2015-11-05 | Programnytt

Han är TV4:s nya expertkommentator för skidskyttet

I vinter blir det ett bekant ansikte som gör premiär som expertkommentator i TV4:s skidskyttesändningar. En av Sveriges bästa skidskyttar genom tiderna, Carl Johan Bergman, är klar som expert och kommer att synas vid sändningarna både under Världscupen med start i november och under VM i mars 2016.

TV4 mönstrar ett starkt manskap till Världscupen och VM i Oslo under nästa år. Sedan tidigare är David Ekholm expertkommentator för sändningarna tillsammans med kommentatorn Johan Edlund. Nu är även Carl Johan Bergman klar som expertkommentator för TV4:s skidskyttesändningar och han kommer att dela på uppdraget tillsammans med David Ekholm. Med tre individuella segrar från Världscupen, silver och-bronsmedalj i VM, deltagande i OS och över 13 år i landslaget så ses Carl Johan Bergman som en av Sveriges bästa skidskyttar genom tiderna. På plats ute på tävlingarna finns även reportrarna Maud Bernhagen, Per Skoglund och Mattias Tjernström.

- Det ska bli riktigt kul att få känna på tävlingsnerverna igen men fantastiskt skönt att slippa ta sig ut i backarna. Den roliga frågan är bara, hur uttalar man egentligen Quentin Fillon Maillet eller Galina Vishnevskaya? Det återstår att se, säger Carl Johan Bergman, expertkommentator på TV4.

Världscupen i Östersund startar 29 november och VM i Oslo pågår mellan 3-13 mars under nästa år. TV4 sänder samtliga tävlingar från Världscupen i skidskyttet. Premiären är 29 november i Östersund och därefter sker tävlingarna på åtta olika platser som Hochfilzen, Pokljuka, Oberhof, Ruhpolding, Antholz, Canmore, Presque Isle, och Khanty-Mansiysk.

- Det känns väldigt roligt att skidskyttet är tillbaka i TV4, både med världscupen och VM i Holmenkollen, som ju blir säsongens stora höjdpunkt. Det är också extra kul att få presentera Carl Johan Bergman som ny expert. Han kommer att bidra med mycket kunskap och erfarenhet som han har samlat på sig genom alla år som han själv var aktiv, säger Elin Ahnberg, exekutiv producent för skidskyttet på TV4.

TV4 har sändningsrättigheterna till Världscupen 2015/2016 och VM i Oslo 2016.

Senast uppdaterad: 2015-11-05