2015-09-08 | Programnytt

Han är ny expertkommentator till TV4:s handbollssändningar

TV4-Gruppen fortsätter sin storsatsning på svensk handboll och kommande säsongs sänds samtliga matcher från herrarnas Elitserie inklusive SM-slutspelet på TV4 Play Premium. Nytt för i år är att Ulf Nyström är klar som expertkommentator för TV4:s handbollssändningar.

TV4-Gruppen fortsätter att vara hemvisten för alla handbollsälskare. Under kommande säsong visas samtliga matcher från herrarnas elitserie inklusive SM-slutspelen på TV4 Play Premium. Dessutom bjuds det på handboll även i TV, 65 matcher från både herrarnas och damernas elitserie kommer att gå på TV4 Sport. Precis som förra säsongen kommer SM-finalen för herrar i maj att direktsändas i TV4.

En nyhet för säsongen är att Ulf Nyström kliver in som expertkommentator för TV4:s handbollsändningar. Ulf Nyström är både förbundskapten för U18-landslaget samt analytiker för det svenska A-landslaget. Nu kommer även TV-tittarna kunna ta del av hans analyser i hans roll som expertkommentator. Dessutom kommer fortfarande Tomas Axnér att fortsätta som expert vid TV4:s handbollssändningar. Tanken är att Axnér och Nyström ska dela på uppdraget den kommande säsongen. Matcherna under säsongen 2015-16 kommer att kommenteras av Daniel Kristiansson och Peter Backe.

- Vi är stolta över att även den kommande säsongen kunna producera och distribuera samtliga herrmatcher till handbollsälskarna. Förra säsongens respons hos publiken gör oss förvissade om att vi är inne på rätt väg när det gäller bevakningen av en av våra starkast inhemska sporter, säger Fredrik Olofson, sportchef TV4-Gruppen.

Det blir en härlig säsong för alla handbollsfans, förutom rekordmånga matcher på TV4 Play Premium gör landslagets Kim Andersson comeback på planen med sitt Ystads IF.

- Det blir en härlig säsong för alla handbollsfans med samtliga herrmatcher på TV4 Play Premium och dessutom minst 55 herrmatcher i TV och ytterligare 10 dammatcher, säger Peter Gentzel VD Svensk Elithandboll.

För mer information, kontakta:
Pressansvarig TV4 Sport, Martin Nersing, martin.nersing@tv4.se , 0768-98 85 38

Senast uppdaterad: 2015-09-08