2015-04-01 | Programnytt

Här är dokukändisarna som dyker upp i Baren

Snart gör den klassiska dokusåpan Baren comeback i ny tappning i TV12 och i TV4 Play med sändning dygnet runt. Här kommer några av Sveriges skönaste dokustjärnor tävla i att driva den roligaste pop-up-baren under ledning av Paolo Roberto. Några av de medverkande är Aina Lesse från Paradise Hotel, André Holgård från Farmen, Fredrik Jonsson från Sveriges Mästerkock samt Gurkan Gasi, känd från både Big Brother och Robinson. Baren har premiär måndagen den 13 april.

När Baren återuppstår i en ny pop-up version är det med ett starkt uppställ av medverkande från några av landets mest välkända realityserier. Deras uppdrag är att driva Sveriges roligaste bar, och de kommer under programmets tre veckor få olika utmaningar för att lyckas. Varje söndag tvingas en eller flera av de medverkande lämna Baren under ett livesänt program. Platsen där Baren kommer öppna i pop-up version är Kolingen i Gamla stan i Stockholm.

- Baren pop up är ytterligare en tung satsning från TV4 Play, denna gång tillsammans med TV12. Jag älskar knasig, rolig dokusåpa och det känns otroligt härligt att kunna göra ett tre veckors event där man kan välja om man vill uppleva Baren på plats, i TV12 eller i TV4 Play. Alla är välkomna. När som helst. Hur som helst. Kom som du är, vi är här! säger Anton Glanzelius, chef för TV4 Play.

Premiären av Baren är en del i ett led att komplettera TV4 Plays utbud samtidigt som TV12 den 13 april lanserar en ny tablå med fokus på humor, film och sport.  

- Baren blir – vid sidan av våra andra satsningar som hockey-VM, U21-EM i fotboll och flerfaldigt prisbelönta Modern Family – en av vårsäsongens höjdpunkter när vi nu tar nästa steg i att bygga TV12 som en bred underhållningskanal med massor av högklassig humor, film och sport, säger Hans Pekkari, kanalchef TV12.

De medverkande i Baren är:

Aina Lesse, 23 år, Stockholm. Har tidigare medverkat i Paradise Hotel 2013, där hon tog sig hela vägen till final. Aina arbetar nu som ring in-värdinna på TV11 i Stockholm, men har tidigare också bott i Nya Zeeland och Norrköping.
-Jag är verkligen taggad till tänderna, men samtidigt lite nervös då jag är mer van att stå på andra sidan baren. Men jag kommer absolut göra mitt bästa för att försöka vinna det här! säger Aina.

Gurkan Gasi,  30 år, Västerås. Gurkan har sammanlagt varit med i tio olika TV-program, bland annat Robinson och Big Brother. Han jobbar numera som entreprenör och ser sig själv som Västerås svar på Bert Karlsson.
- Gurkan är tillbaka! Många som längtat och väntat, men nu är jag här – Jalla jalla, Baren till alla! säger Gurkan.

Ellinor Bjurström, 20 år, Stockholm. Ellinor var en av de aspirerande modellerna i Top Model 2014, där hon slutade tvåa. Hon är uppväxt i Åkersberga och arbetar nu som modell och bloggar.
- I Top Model såg tittarna en sidan av mig, hoppas de är redo att se den andra, säger Ellinor.

Fredrik Jonsson, 29 år, Stockholm. Som tävlande i Sveriges Mästerkock 2015 tog sig Fredrik hela vägen till semifinal. Han har tidigare arbetat som försäljare men studerar numera.
- Har alltid tyckt om att äta och dricka gott, jag ser fram emot att tävla i det anda ämnet, med andra förutsättningar, säger Fredrik.  

André Holgård, 26 år, Karlstad. André är den sociala charmören som medverkat i Farmen både 2014 och 2015, samt i webbversionen av Let’s Dance 2014. Han är uppväxt i Blekinge men arbetar nu som snickare i Karlstad. 
-Det ska bli riktigt kul att vara med i Baren! Kung på natten, kung på da’n! säger André.

Jessica Bäckman, 26 år, Norrköping. Jessica medverkade i Sveriges Värsta Bilförare 2014. Hon bor i Norrköping och arbetar som platsansvarig på en restaurang.
- Jag tror det här kommer bli en riktig utmaning, men en galet rolig sådan, säger Jessica. 

Rodney Da Silva, 27 år, Oslo. Rodney har tidigare medverkat i Big Brother vid två tillfällen, 2011 och 2012. Han kommer från Stockholm och arbetar nu i Oslo som försäljare. 
- Väntan har varit lång men nu är Baren tillbaka! Tro mig, det kommer bli fett, säger Rodney.  

Sandra Ankarstrand, 25 år, Södertälje. Sandra medverkade i Farmen 2014. Hon arbetar som butikssäljare i en telefonbutik.
-Jag är sjukt revanschsugen efter Farmen, jag vill visa tittarna vem jag egentligen är! Och det kommer de få se i Baren, säger Sandra.

Baren har premiär måndagen den 13 april klockan 19.30 i TV12 och TV4 Play. Ett nytt avsnitt sänds varje kväll från måndag till söndag, med ett direktsänt avsnitt på söndagar där någon eller några av de medverkande tvingas lämna programmet. I TV4 Play kommer även programmet sändas live 24 timmar om dygnet.

Senast uppdaterad: 2015-04-02