2015-04-22 | Programnytt

Hasse Aro aktuell i ny podcast

I måndags berättade TV4 att Hasse Aro programleder nya kriminalmagasinet Brottsplats Sverige som har premiär i höst. Men redan i dag kan den som vill fördjupa sig mer i stora som små kriminalfall göra det hans egna podcast ”Fallen jag aldrig glömmer – med Hasse Aro”. Podcasten är ytterligare en del i TV4:s satsning på kriminaljournalistik.

– Under min journalistiska karriär har jag granskat och uppmärksammat tusentals kriminalfall. Jag har mött förövare, utredare, vittnen, men framförallt har jag mött de som direkt eller indirekt utsatts för brotten. I podden kommer jag att berätta de historier som har etsat sig fast hos mig, säger Hasse Aro.  

Podcasten består av 10 avsnitt där Hasse Aro tillsammans med en initierad gäst berättar unika kriminalhistorier som berört honom extra mycket genom åren. Utredare, offer, vittnen men också förövare är några av dem som gästar programserien och ger sina perspektiv historierna.  

Info om första podden: 

Styckmordet på Marita Pentinmäki 

Under juli/augusti 1996 hittades Maritas Pentinmäki mördad vid ett öde torp norr om Stockholm. Misstankarna riktas mot hennes make, Maximilian Kartachev, känd som Greven, en gång en av landets rikaste män. Greven ställas inför rätta men kommer bara att fällas för styckningen av sin hustru. Han är ute efter två år. Själv hävdar han att Marita hade tagit sitt liv. 

I programmet träffar Hasse Aro den pensionerade kriminalteknikern Sonny Björk som arbetade med fallet och minns det väl. 

Podden ”Fallen jag aldrig glömmer – med Hasse Aro” har premiär i dag onsdagen den 22 april och finns tillgänglig i Acast, iTunes och på TV4.se.

Länk till podden: http://www.tv4.se/personer/hasse-aro eller http://acast.com/medhassearo

Senast uppdaterad: 2015-04-22