2015-11-20 | Programnytt

Hela Sverige bakar junior sågs av 355 000 - stark höst för Sjuan

Hösten i Sjuan fortsätter att gå bra och oktober var den starkaste månaden sedan november 2012. Efter tittarfavoriter som bland annat Hela Sverige bakar, Veterinärerna och En natt på slottet hade igår premiären för Hela Sverige bakar junior en fantastisk start med 355 000 tittare.

Oktober månad har varit den starkaste i Sjuans huvudmålgrupp kvinnor 25-59 sedan november 2012. Efter fyra säsonger fortsätter Hela Sverige bakar att engagera tittarna. Säsongsavslutningen blev det femte mest sedda programmet i Sjuans historia och det mest sedda hittills i år.

- Tittarna har verkligen hängt med i Sjuan i höst, och det är härligt att Juniorbakningen också gick hem. Det har varit knepigt för många kanaler att sätta nya format på sistone, landskapet har ändrats, men vi är glada över att ha siktat rätt, både i valet av återkommande titlar, men också med nykomlingar som Junior. Även digitalt har vi haft en bra höst där bland annat playexklusiva Bachelor-episoderna ”Tjejerna berättar allt” slår rekord och fullkomligt krossar målen. Otroligt kul. Vi fortsätter i vår på samma väg med en bas av stabila program i tablån och med några nya riktigt spännande kort, säger Marit Danielsson, kanalchef Sjuan.

Premiären av Hela Sverige bakar junior där de nio unga deltagarna bakade tårta sågs på torsdagskvällen av 355 000 tittare, vilket gav en andel i Sjuans huvudmålgrupp kvinnor 25-59 år på 13,0 procent och en rating på 4,6 procent.

Tack vare Bachelor-när leken blev allvar har Sjuan under hösten, vecka efter vecka, slagit strömstartsrekord. Tidigare rekordhållare var Robinson – Love edition, som i genomsnitt hade 70 000 startade strömstarter per avsnitt (8 dagars mätning). Bachelor har nu i genomsnitt över 100 000 strömstarter per avsnitt (8 dagars mätning). Bachelor står för närmare hälften av Sjuans strömstarter under rekordperioden. Hittills i november ligger Bachelor-när leken blev allvar på en tredjeplats över TV4-Gruppens mest startade program. Programmet står för 8 procent av TV4-Gruppens totala programströmstarter och slås bara av Solsidan och TV4 Nyheterna.

Senast uppdaterad: 2015-11-20