2015-08-19 | Programnytt

Kultfiguren Kjell gör entré i TV4 Play

Alla Kjell-entusiaster behöver inte vänta länge till. I höst sänder TV4 Play helt nya avsnitt om den glade och något aningslöse dockfiguren från Bagarmossen – Kjell. I Kjells värld kretsar även mamman Birgitta och hennes karl Peter.

Kjell är den arbetslöse figuren som mestadels spenderar tiden med att gå omkring på stan och filosofera. Han är glad och ödmjuk. Men aningen misslyckad. Kjells mamma, Birgitta, är en kedjerökande travfantast som fastnat i spelmissbruk, medan hennes divige kille Peter lider av svår förföljelsemani.

- Kjell är en del av vår satsning på unikt svenskt innehåll i TV4 Play som vi kommer rulla ut under hösten och det är härligt att kunna glädja alla hängivna Kjell-fans med den här nyheten. Det känns mäktigt att få härbergera detta smått legendariska gäng, Kjell, Peter och Birgitta, hos oss – en glädjens dag, säger Anton Glanzelius, kanalchef TV4 Play.

Serien om dockan Kjell sändes första gången 2007 i ZTV och säsong två i SVT 2009. Sedan dess har efterfrågan på ytterligare en säsong varit stor från Kjell-fans. Nu blir det alltså verklighet. I höst bjuder TV4 Play in till Kjell och hans värld i en tredje säsong.

-  Vi tycker det ska bli jättekul att återse Kjell, Birgitta och Peter med deras problem, nojor och livsglädje. Vi har skrattat oss genom manusarbetet och känner att Kjell säsong tre kommer att bli den bästa någonsin, säger Björn Carlberg och Daniel Eskils, skapare av serien på Tarot Pictures. 

Kjell har premiär i TV4 Play senare i höst. 

Senast uppdaterad: 2015-08-19