2015-03-11 | Programnytt

Magisk fotbollssommar i TV4 och TV12

Nu är det klart – TV12 sänder sommarens U21-EM. Fotbolls-VM och U21-EM under samma sommar - det blir inte bättre. TV4-Gruppen storsatsar på fotbollsmästerskapen i sommar och sänder samtliga matcher från både damernas Fotbolls-VM i Kanada och herrarnas U21-EM från Tjeckien.

För alla fotbollsälskare blir det en fullspäckad sommar i TV4 och TV12.Totalt visas 67 matcher, över 6000 minuter med internationell toppfotboll under 30 dagar i TV4 och i TV12. Samtliga matcher från de båda mästerskapen sänds på TV4 Play Premium och på fotbollskanalen.se kommer mästerskapen att hårdbevakas med de senaste nyheterna och höjdpunkter från matcherna

Allt knyts ihop med en nybyggd fotbollsstudio på hemmaplan där Per Skoglund, Olof Lundh och Hanna Marklund guidar tittarna. I studion kommer gäster att närvara och det blir fullt fokus med allt från de båda turneringarna.

- Att inte bara ha ett, utan två svenska landslag, som slåss om mästerskapstitlar samtidigt känns nästan overkligt. Vi vet ju alla att kombinationen sommar och fotbollsmästerskap är fantastisk och juni månad kommer bli en enda lång fotbollsfest i våra kanaler, säger Fredrik Olofson, sportchef TV4-Gruppen.

Den 8 juni i TV4 inleder det svenska damlandslaget sin VM-turnering på andra sidan Atlanten. Nigeria står för motståndet, ett Nigeria som spelade VM-final i U20 förra året. Efter EM-succén 2013 på hemmaplan där Sverige knep bronsmedaljen är det nu dags för damlandslaget att jaga det efterlängtade VM-guldet. TV4 sänder samtliga Sveriges matcher från turneringen och på plats i Kanada finns kommentatorerna Daniel Kristiansson och Malin Swedberg. Sverige har fått en tuff lottning och möter i sin grupp Nigeria, USA och Australien. 

Den 17 juni är det sen dags att vända blickarna mot Tjeckien när herrarnas U21-EM-slutspel startar. Sverige tog sig till sommarens slutspel efter ett dramatiskt Play Off-kval där Guidetti, Kiese Thelin och Lewicki med flera i sista matchen mot Frankrike kunde säkra mästerskapsbiljetten. Sverige har lottats i en mardrömsgrupp med England, Italien och Portugal.

- U21-EM blir – vid sidan av våra andra satsningar som SM-slutspelet i hockey, Baren, en ny primetime-tablå och hockey-VM – en av vårsäsongens höjdpunkter för TV12 när vi nu tar nästa steg i bygget av en bred underhållningskanal med fokus på humor, film och sport, säger Hans Pekkari, kanalchef TV12 och TV4 Sport.

Samtliga matcher från de båda mästerskapen sänds på TV4 Play Premium. 

Damernas Fotbolls-VM pågår mellan 6 juni – 5 juli och herrarnas U21-EM spelas mellan 17 juni – 30 juni.

För mer information:

Kontakta TV4:s pressavdelning: press@tv4.se

Senast uppdaterad: 2015-03-11