2015-02-24 | Programnytt

Mitt kök flyttar in i Sjuan

Matglädjen flödar när Mitt kök i mars börjar sända halvtimmeslånga program måndag till torsdag i Sjuan. Donal Skehan, Tommy Myllymäki och Birgitta Rasmusson är några av dem som bjuder tittarna på fenomenal matlagning och bakning i rutan i vår.

- Mitt kök är mycket efterlängtat, dels för att programmet förstärker Sjuans primetimesatsning betydligt, dels för att vi nu äntligen kan ge tittarna en daglig dos av glimrande matinspiration. Våra kockar är mästare på att sätta guldkant på allt från vardagsmat till bakning och helglyx och vi välkomnar både dem och tittarna varmt, säger Marit Danielsson, kanalchef för Sjuan.

Tommy Myllymäki, Lisa Lemke, Paolo Roberto, Birgitta Rasmusson och Donal Skehan bjuder Sjuan-tittaren på goda recept och användbara tips fyra dagar i veckan. Flera av kockarna är i dag bekanta ansikten från Nyhetsmorgon som även fortsättningsvis sänder Mitt kök-inslagen.

Den längre sändningstiden ger kockarna möjlighet att fördjupa sig i recept, dela med sig av ännu fler tips och trix i köket och guida tittarna i deras matlagning och val av råvaror.

- Jag söker inspiration från hela världen för att skapa enkla lättillgängliga recept att bjuda på. Det är skoj att få prata svenska och jag älskar att få dela med mig av min matlagning. Det känns fantastiskt roligt att Mitt kök blir ett helt eget längre program, säger Donal Skehan.

Varje dag är det en ny kock eller konditor som står i köket och varje avsnitt har ett tema. Under säsongens gång kan det tillkomma fler kockar.

Mitt kök har premiär måndagen den 2 mars klockan 19.00 i Sjuan och i TV4 Play.

Senast uppdaterad: 2015-02-24