2015-09-02 | Programnytt

Pojkband, nya korrar och digitala satsningar i TV4-Gruppen i höst

Nya bekantskaper, älskade klassiker och storslagen underhållning. Bland TV4-Gruppens många nyheter i höst märks Modus, Brottsplats Sverige, Boy machine, Bachelor – När leken blev allvar och Samhällsjudo. Dessutom blir det nya säsonger av favoriter som Solsidan, Så mycket bättre och Hela Sverige bakar. Se fram emot en fullspäckad höst i TV4-Gruppens kanaler

I dag presenterade TV4-Gruppen höstens tv-höjdpunkter på Hotel Rival i Stockholm under ledning av fyrfaldigt Kristallen-belönade David Hellenius.   

Bland höstens nyheter finns Modus en thrillerserie baserad på författaren Anne Holts berättelser, där bland annat Melinda Kinnaman gestaltar kriminalpsykologen Inger Johanne Vik. Brott står även på agendan i Brottsplats Sverige. Det direktsända magasinet med Hasse Aro som programledare gör nedslag i det kriminella Sverige varje vecka och hjälper aktivt till att lösa brott tillsammans med ett eget expertteam.

Boy Machine var Sveriges största pojkband på 90-talet men bandmedlemmarna är nu, femton år senare, skingrade för vinden. Se Henrik Dorsin, Peter Magnusson, Jonas Karlsson och David Wiberg i nya komediserien där de forna pojkbandsmedlemmarna kämpar med en växande medelålderskris och satsar på storslagen comeback. 

Det blir även ett kärt återseende med Alex, Ove, Mickan och alla andra vänner i Solsidan. Lyckas Anna blåsa liv i sin skådespelarkarriär och hur står det egentligen till med Mickans och Freddes äktenskap?

Omtyckt, kritikerrosat och numera en institution i svenskt underhållning - i höst är Så mycket bättre tillbaka för en sjätte säsong. De medverkande artisterna som ska tolka varandras låtar är Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson, Andreas Kleerup, Ison & Fille, Sven-Bertil Taube, Jenny Berggren och Miriam Bryant


Bytt är bytt är tillbaka i en andra säsong med Renée Nyberg och antikexperten Karin Laserow som berättar allt som de tävlanden och tittarna behöver veta om spektakulära antikviteter, förutom själva värdet. Tillbaka är även radarparet Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg som utmanar svenska folket i allmänbildning i tredje säsongen av Sverigequizen

I TV4 Nyheterna kan tittarna numera följa nya utrikeskorrespondenten i mellanöstern, Samir Abu Eid och Rolf Porseryd som rapporterar från USA. Även Nyhetsmorgon söndag välkomnar ett nytt ansikte när Ebba Kleberg von Sydow växelvis delar programledaruppdraget med Jessica Almenäs

I Sjuan kan tittarna se fram flera nya format. Det bjuds på romantiska dejter, ros-ceremonier och chansen att finna äkta kärlek när singeln Pär Nilsson får uppleva en riktig kärlekssaga i Bachelor – När leken blev allvar.

En bortglömd vas, en ärvd tavla eller en dammig ljuskrona. Fantastiska fynd är realityserien där antikvitetshandlare och experter ger tittaren en inblick i sin jakt på fynd och intressanta föremål. Det blir även loppishäng och inslag om historiska platser och kända designers. 


Varning för sötchock! Åtta gulliga valpar och deras nyblivna husse och mattes glädje och utmaningar tas upp i Mitt liv som valp.

Det bjuds på tio veckor med passionerad bakning, gråt och skratt när Sjuans succé och Kristallen-vinnare Hela Sverige bakar är tillbaka under ledning av Tilde de Paula. Nu är det också dags att testa bakkunskaperna hos landets yngsta bagare när nio unga bagare mellan 9-12 år försöker imponera på juryn i Hela Sverige bakar junior.


Succén Tiobio fortsätter varje kväll klockan 22.00 året om i TV12 och bjuder på filmer som Shooter, No country for old men, Inception och klassikern Conan. I samma kanal är det även dags för damerna i fotboll att ta revansch i EM-kvalet för att ta en plats i EM i Nederländerna 2017. 

På TV4 Play och i TV12 dyker det nya, unga programmet Samhällsjudo upp. Där belyser multikonstnärerna Frej Larsson och Simon Gärdefors frågor och problematik i samhället. Det är en spark uppåt, men med glimten i ögat. Och efter framgången med säsong ett i våras är Unga föräldrar tillbaka med en andra säsong. Serien följer fem unga par som nyligen blivit föräldrar med allt vad det innebär kring blöjbyten, sjukhusbesök och livsavgörande beslut.

Musik- och humorgruppen De Vet Du – ett av Sveriges största Youtube-fenomen med miljontals visningar – blev den första värvningen till TV4-Gruppens nystartade talangnätverk ENT. Näst på tur var humorduon Språk för alla, som tagit Instagram med storm. Talangnätverket ska ge ung svensk talang möjlighet att utvecklas och växa både innehålls- och affärsmässigt, och samtidigt ge annonsmarknaden skräddarsydda lösningar för att nå yngre målgrupper.

Läs mer om programmen, se rörliga klipp och få information om startdatum på TV4-Gruppens Tumblr www.tv4.se/screening2015. OBS! Lösenordet är: screenings

Välkommen till en fullmatad höst hos TV4-Gruppen!

Senast uppdaterad: 2015-09-02