2015-04-13 | Programnytt

Premiär för Barnpsykologerna – exklusivt på TV4 Play

 

Vilka är de vanligaste misstagen som föräldrar gör? Hur löser man som förälder situationen? I programmet Barnpsykologerna, som sänds i TV4 Play med premiär i dag, ger Karl Eder och Fadi Laho expertråd till oroliga föräldrar. Allt under ledning av Malou von Sivers.

 

 

- Jag har tre barn och har gjort tre spännande resor som förälder. Minns kaoset vid matbordet. Ingenting stämde med mina bilder av hur en familjemåltid skulle vara. Jag hade behövt Karls och Fadis råd när jag kände mig osäker och orolig. De är både kloka och praktiska utan pekpinnar, säger Malou von Sivers.

Barnuppfostran engagerar och är ett ständigt återkommande ämne i Malou Efter tio. Nu kan tittarna fördjupa sig ännu mer i nya programserien Barnpsykologerna, som sänds exklusivt i TV4 Play. Under våren kommer de två barnpsykologerna Karl Eder och Fadi Lahdo dela med sig av sina bästa råd till föräldrar och samtidigt passa på att ge dem en hemläxa.

Webbisoderna, som produceras av Nyhetsbolaget, är utformade som webbunika kurser inom barnpsykologi på temat barnuppfostran. Nya avsnitt publiceras varje vecka i TV4 Play under våren, med start i dag den 13 april.

Karl Eder arbetar utöver sin psykologverksamhet även som författare, och utkom under våren 2013 med debutromanen Gale. Just nu är han aktuell med sin nya bok, De sju vuxensynderna, som handlar om hur vuxna förhåller sig till barn. Boken ger konkreta råd till föräldrar, med utgångspunkt i de vanligaste problemsituationerna i vardagen med barn.

Fadi Lahdo har i sitt arbete som psykolog vid BUP, utvecklat en särskild ilskekontrollbehandling för ungdomar. Under våren 2013 blev Fadi belönad med Stockholms läns landstings pris för innovation och kreativitet, Gyllene Äpplet, för mobilappen "Hemuppgiften" som är ett stöd i psykoterapeutisk behandling. Fadi är även ordförande för Sveriges kliniska psykologers förening.

Se programmet här: http://www.tv4play.se/program/malou-barnpsykologerna

 

Senast uppdaterad: 2015-04-13