2015-05-20 | Programnytt

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i öppenhjärtig intervju

Möt prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i den första tv-intervjun inför det stundande bröllopet. I ett personligt samtal med Tilde de Paula Eby visar prinsparet både glädje och allvar. Sofia berättar dessutom om sin resa från uppväxten i Älvdalen till den nya rollen som prinsessa. 

Den 13 juni får äntligen prins Carl Philip sin Sofia Hellqvist. Tilde de Paula Eby har träffat det blivande brudparet på Stockholms slott där de öppenhjärtigt berättar om kärleken, det förestående bröllopet, om drivkraften, det framtida livet tillsammans, prinsens dyslexi och deras skilda uppväxt.

- Jag tror att de flesta i Sverige har någon uppfattning om prins Carl Philip och Sofia. Man läser om dem i tidningarna nästan varje dag. Att få träffa dem var att få se äkta kärlek på nära håll. I vårt möte var de öppna och personliga och vi hade kul, säger Tilde de Paula Eby.

Under intervjun visar prins Carl Philip upp en mycket avspänd sida och kärleken lyser om paret. Men deras relation handlar om betydligt mer än kärlek.

- Carl Philip är också min bästa vän. Han är den jag pratar mest med, han är väldigt klok och jag känner mig väldigt trygg med honom, säger Sofia Hellqvist.

Prins Carl Philip är inne på samma spår. En viktig anledning till att han föll för Sofia är att hon gör prinsen harmonisk.

- Jag känner mig jättetrygg och stabil och harmonisk, nu när Sofia är vid min sida. Det kände jag tidigt, säger prins Carl Philip.

De två timslånga dokumentärerna Carl Philip och Sofia sänds i TV4 den 1 och 8 juni klockan 20.00 och produceras av Nyhetsbolaget.

Senast uppdaterad: 2015-05-20