2015-11-20 | Programnytt

Så blir julen i TV4

Det lackar mot jul och TV4-gruppen bjuder på många stämningshöjare inför jul och nyår med en fullspäckad tablå. Tittarna kan se fram emot matlagning, deckare, julpyssel, filmklassiker, julspecialer blandat med några av höstens mest omtyckta serier under hela december månad. 

Det är sex år sedan dockorna Kjell, Birgitta och Peter syntes till men nu är de äntligen tillbaka – som julkalender i TV4 Play. Från den 1 december kommer tittarna kunna följa populära kultfiguren Kjell och hans gäng i ett nytt avsnitt varje dag fram till jul. En annan favorit att längta efter är Ernst Kirchsteiger som verkligen kan alla knep för att få till en extra mysig jul. Han delar med sig av sina bästa tips i Jul med Ernst.

Bondesäsongen är inne på sluttampen och vi kan så småningom se fram emot finalen av Bonde söker fru. I mellandagarna är det dags för återträffen där Så mycket bättre-artisterna samlas på nytt för att blicka tillbaka över säsongen som gått.

Dagen innan julafton kan tittarna se fram emot den traditionsenliga uppesittarkvällen med Ingvar Oldsberg som bjuder tittarna på rimstuga, julstämning, musik och mängder av drömvinster i Bingolotto.

På julafton leder Gry Forssell O, helga natt, en stämningsfull konsert från Örebro som i år gästas av bland andra operatenoren Rickard Söderberg, Lill-Babs och Martin Stenmarck. Julafton avslutas i vanlig ordning med den mörka komedifilmen Tomten är far till alla barnen. Nyhetsmorgon är uppe i ottan under både jul- och nyårshelgerna och blandar nyheter med julstämning och besök av spännande gäster.  

I Sjuan är det final för Bachelor – När leken blev allvar den 8 december och den 9 december visas Bachelor – efter sista rosen, ett specialavsnitt som programleds av Agneta Sjödin där tittarna får veta mer om hur det egentligen gått efter att sista rosen delats ut. Kanalen bjuder också på en hel del härliga filmklassiker att mysa i soffan till som exempelvis Grease, Sagan om ringen 3, Flashdance, Snuten i Hollywood trilogin, Crocodile Dundee 1 och 2 och många fler.

TV12 bjuder på en alternativ jul med massor av sport, alla vintersportälskare kan speciellt se fram emot skidskytte som startar den 29 november och Junior VM i ishockey som visas från den 26 dec – i TV12 för första gången.

Om man är sugen på matlagnings- och bakningstips inför julen så finns mängder med inspiration på TV4 Play i program där profilerna Tina Nordström, Paolo Roberto och Leila Lindholm bjuder på sina bästa rätter och bakningstips för att komma i stämning inför julen.

Varmt välkommen att fira jul och nyår med hela TV4-Gruppen! 

Guldkorn i TV-tablån under december 2015:

1 december – Kjell, julkalendern
Det är sex år sedan dockorna Kjell, Birgitta och Peter syntes till men nu är de äntligen tillbaka – som julkalender i TV4 Play. Från den 1 december kommer tittarna kunna följa populära kultfiguren Kjell och hans gäng i ett nytt avsnitt varje dag fram till jul.

3 december, kl.20:00 – Jul med Ernst
TV4:s egen julexpert Ernst Kirchsteiger julpyntar, lagar mat och ger tips på allt som hör julen till i tre avsnitt.

3 december, kl.21:00 – Sommaren är kort
Tittarna får följa Tomas Ledin och träffa hans artistkollegor när de spelar tillsammans och diskuterar livet ur ett personligt perspektiv. Medverkar gör bland annat Lena Philipsson, Lisa Ekdahl, Timbuktu och Jill Johnson.

11 december, kl.20.00 – Diggiloo 2015
TV4 visar det bästa ur sommarens stora familjeshow som bjuder på humor, rock, schlager och pop. Medverkande artister är bland andra Björn Kjellman, Jessica Andersson, Andreas Johnson, Charlotte Perrelli och Hanna Hedlund.  

12 december, kl.20:00 – Så mycket bättre, återträffen
Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson, Andreas Kleerup, Ison och Fille, Sven-Bertil Taube, Jenny Berggren och Miriam Bryant träffas igen för att umgås, minnas, prata om och blicka tillbaka på årets höjdpunkter.

13 december, kl.07:00 – Luciafirande
Traditionellt och stämningsfullt luciafirande från Växjö domkyrka med såväl traditionella lucia- och julsånger som modernare julmelodier. Charlotte Perrelli är gästartist.

16 december, kl.20:00 – Bonde söker fru-final
I kulmen på den spännande bondesäsongen gör årets bönder sitt sista och avgörande val.

19 december, kl.20:00 – Helkväll i hörnan
David Hellenius tar med tittarna på en resa genom TV4:s 25-åriga tv-historia med klipp och gäster. Tv-tittarna har under en månad kunnat rösta på tidernas bästa program i TV4 och i programmet avslöjas vilket program som fått flest röster.

20 december, kl.20:00 – Finalen av Solsidan
Anna möter en jobbig granne som får henne att vilja lämna Solsidan och flytta till Södermalm. För där är folk mycket skönare, menar Anna. Alex stretar emot men Anna ger sig inte. Fredde ger Alex ett råd som får oanade konsekvenser.

21 och 22 december, kl.20:00 – Bonde söker fru 10-års jubileum
I programmet samlas ett härligt gäng bönder från tidigare säsonger och deras familjer för ett stort firande som hålls på Sundbyholms slott utanför Eskilstuna. Programledaren Linda Lindorff bjuder på många godbitar från tidigare säsonger och det blir flera kära återseenden.

22 december, kl.20:00 – Äntligen hemma – julspecial
Gänget från Äntligen hemma samlas och bjuder på julinspiration med hög mysfaktor. Likt i tomtens verkstad är julstudion fylld med roliga idéer och tillsammans delar de med sig av smarta tricks för att skapa härlig julstämning i hemmet.

23 december, kl.19:30 - Bingolottos uppesittarkväll
I Bingolottos traditionella uppesittarkväll bjuder Ingvar Oldsberg in tittarna till en kväll med julstämning, rimstuga, musik och massor av drömvinster. För underhållningen står Carl Jan Granqvist, Lotta Bromé, Robert Wells feat. Vocalettes & The Rhapsody In Snow Orchestra, Petra Marklund, Peter Jöback och Cookies ’N’ Beans, Just D, Måns Zelmerlöw, Lotta Engberg med flera.

24 december, kl.20:00 – O, helga natt
På julafton leder Gry Forssell O, helga natt, en stämningsfull konsert från Örebro som i år gästas av bland andra operatenoren Rickard Söderberg, Lill-Babs och Martin Stenmarck.

24 december, kl.21:00 – Tomten är far till alla barnen
Den här svarta komedin - om en julafton som spårar ur rejält - är en riktig TV4-julklassiker! I rollistan syns Peter Haber, Katarina Ewerlöf, Anders Ekborg och Dan Ekborg.

25 december, kl.20:00 – Joe Laberos magiska värld
Tittarna får träffa Joe Labero under arbetet med succéföreställningarna Inferno som spelades för fulla hus på the Theatre i Göteborg hösten 2014 och Labero på Raffles 2015.

27 december, kl.20:00 – Historien om Solsidan
Tittarna får hänga med bakom kulisserna och det bjuds på intervjuer med skaparna, skådespelarna, klassiska scener, roliga anekdoter och en mängd bloopers samt mängder med exklusivt material som aldrig tidigare visats.

28-31 december, kl.19:30 – Felix stör en ingenjör
Felix Herngren besöker svenska framgångsrika ingenjörer i utlandet och får följa med dem till jobbet. Han får testa spännande och innovativa tekniska konstruktioner och får en inblick i hur det är att jobba och bo utomlands.

31 december, kl.20:00 – Bingolottos nyårskväll
Ingvar Oldsberg bjuder på en sprakande, festlig och vinstspäckad bingokväll, direkt från Göteborg.

1 januari, kl.20:00 – Agnetas nyårskarameller
Agneta Sjödin har letat sig fram genom korridorerna i TV4-huset ända ner till TV4:s arkiv där hon plockat fram de roligaste, dråpligaste och mest minnesvärda klippen från 2015. Tillsammans med inbjudna gäster, kända ansikten, sportkommentatorer och programledare blickar hon tillbaka på året som gått. Dessutom uppträder vinnaren av Idol 2015.

Mer information och bilder finns på TV4-Gruppens Presstjänst, press.tv4.se

Senast uppdaterad: 2015-11-20