2015-05-06 | Programnytt

Snart börjar inspelningarna av Lyckliga gatans andra säsong

I sommar drar inspelningarna av nya säsongen av Lyckliga gatan igång. I programmet möts två artister från olika genrer och generationer och tar sig an varandras stora hits. I programledarrollen ser vi återigen hiphopartisten Matar ”Näääk” Samba som under första säsongen tog tittarna med storm. Säsong två av Lyckliga gatan har premiär under 2016. 

Med sändningsstart under nästa år kan tittarna se fram emot nya spännande tolkningar av både välkända svenska låtar ur den svenska musikskatten och hits ur hiphopgenren. 

- Det finns många många svenska låtklassiker därute som bara ligger och väntar på att få vakna upp igen. Vi skall hitta dem och ge dem nytt liv. Vi kommer fortsätta berätta historier sprungna ur likheter och olikheter. Vi vill ge personerna i vårt program en möjlighet att vara modiga, säger Christer Andersson, exekutiv producent för Lyckliga gatan på TV4.

Under första säsongen blev det många känslosamma möten när artister från såväl två generationer och genrer, men ofta även kulturer, umgicks och tolkade varandras låtar. Den ena en yngre, svensk rappare med framtiden för sina fötter, den andra en folkkär svensk musikikon med en lång och framgångsrik karriär på cv:t.

Tillsammans skapade de musik-magi och tittarna fick ta del av hiphopversioner av låtar som Kikki Danielssons ”Bra vibrationer” av Kumba och Allyawans tolkning av Ann-Louise Hansons Cornelis-klassiker ”Jag hade en gång en båt”.

Programmets första säsong var ett uppskattat nytillskott i tablån och fick motta många lovord, inte minst i sociala medier. Näääk, som gjorde programledardebut, fick även han mycket kärlek på nätet när han bjöd på sig själv i programledarrollen.

- De känns otroligt kul att det blir en säsong två, mycket tack vare alla som tittade och den otroligt fina responsen som vi fick efter säsong ett! Personligen är jag överhypad på att få sätta igång igen, dra ut på vägarna och skapa magi åt folket med hjälp av tunga talanger. Vad ska man säga, jag är otroligt tacksam att vi är tillbaka och hoppas att vi kan göra Lyckliga gatan ännu större i år! säger Näääk.

Lyckliga gatan produceras av Mastiff. 

Läs mer om programmet HÄR

Kolla in Lyckliga gatans Facebook HÄR

Senast uppdaterad: 2015-05-06