2015-04-01 | Programnytt

Stark sportvår i TV4 Sport – direktsändningar 51 dagar i rad

TV4-Gruppens sportkanal TV4 Sport bjuder på en stark sportvår med SM-slutspel i innebandy och handboll, premiärer i Superettan och Damallsvenskan i fotboll, samt internationell toppfotboll från fyra ligor. Under april och maj bjuder kanalen på direktsänd sport 51 dagar i rad med klassiska Milanoderbyt Inter-Milan samt semifinalerna i Europa League som två av höjdpunkterna.

- TV4 Sport gör under april och maj en storsatsning med mängder av internationell sport av högsta klass. Dessutom kommer vi att finnas på plats på minst 25 svenska arenor från Piteå i norr till Malmö i söder för att spegla vår inhemska, svenska sport när den är som bäst och allra mest engagerande, säger Hans Pekkari, kanalchef TV4 Sport.

TV4 Sport satsar under 2015 mer än någon gång tidigare på Superettan, av många betraktad som årets mest ovissa serie, med totalt ett 90-tal matcher. Övriga 150 matcher i Superettan sänds i TV4 Play och TV12. Premiärmatchen GAIS-Varberg 6 april klockan 16.30 sänds i TV12 följt av Syrianska-Sirius samma kväll klockan 19.00 i TV4 Sport.

TV4 Sport bjuder också på slutspelsdramatik i form av SM-slutspelen i innebandy och handboll, samt internationell toppfotboll från Frankrike, Italien och Skottland med svenska landslagsstjärnor som John Guidetti, Ola Toivonen och Isaac Kiese-Thelin kryddat med de avgörande matcherna i Europa League.

En annan höjdpunkt i kanalen under våren är EM-kvalet i handboll, Sverige-Slovenien, den 29 april, samt junior-VM i innebandy, där TV4 Sport sänder Sveriges gruppspelsmatch mot Tjeckien 1 maj och Sveriges semifinal dagen efter, medan TV12 sänder finalen 3 maj.

Senast uppdaterad: 2015-04-01