2015-05-27 | Programnytt

Stjärnkusken – sommarens nya fartfyllda fredagsunderhållning

 

I sommar bjuder TV4 på helt ny helgunderhållning i Sjärnkusken när välkända svenskar kastar sig ut i det okända och upptäcker tjusningen och glädjen med äkta hästkrafter. Camilla Henemark, Patrik Sjöberg och Petra Tungården är några stjärnor som har modet att tävla om vem som är den bästa travkusken. Programledare är en av Sveriges främsta travprofiler, Jessica Almenäs.

 

 

I Stjärnkusken medverkar ett antal kändisar med massor av mod, en stor portion nyfikenhet och lite jävlar anamma, alla redo att visa vem som är den bästa travkusken.

Varje vecka elimineras en deltagare och i den stora finalen den 31 juli utses vinnaren i ett stort travlopp inför tusentals åskådare. Till sin hjälp har deltagarna två framstående travkuskar, Erik Adielsson och Jennifer Tillman, som tränare.

Jessica Almenäs inledde sin tv-karriär som travprofil 2002 och har genom åren blivit en av Sveriges mest uppskattade programledare. Nu ska hon förena sina två paradgrenar trav och underhållning i Stjärnkusken.

- Att jag själv är ett stort fan av hästsport och just trav är ju ingen hemlighet, och jag tycker det ska bli otroligt roligt att få följa det här modiga gänget när de kastar sig in i livet som travkuskar. Det är verkligen en tuff utmaning de har framför sig, kanske tuffare än de tror, men jag tror de kommer ha väldigt kul på resan, säger Jessica Almenäs.

- Jag är imponerad över våra stjärnor som vågar anta den här svåra utmaningen. För att vinna Stjärnkusken krävs ett extremt mod och någon som vågar satsa allt och övervinna sina rädslor. Valet av Jessica som programledare behöver ju inte motiveras. Hon är den mest självklara och naturliga programledaren för det här programmet och jag är så glad att hon vill ställa upp, säger Johan Janrell, exekutiv producent för Stjärnkusken på TV4.

Tävlande i Stjärnkusken:

  • Patrik Sjöberg - 50 år fd världsmästare i höjdhopp, författare, tv-profil
  • Petra Tungården - 27 år, moderedaktör, fashionista och bloggare
  • Camilla Henemark - 50 år fd modell, fd sångerska i Army of Lovers, författare
  • Ellen Bergström - 25 år, bloggerska, skådespelare, sångerska
  • Kee Marcello - 55 år f d medlem i Europe
  • Behrang Miri - 31 år artist, programledare
  • Cecilia Ehrling - 31 år dansare i Let's dance
  • Zimzon Lelo - 30 år, fitnessprofil, Delta i Gladiatorerna

Stjärnkusken produceras av Scandinavian studios och sänds i sex delar med premiär i TV4 fredagen den 26 juni 20.00. Programmet kan även ses på TV4 Play.

 

Senast uppdaterad: 2015-05-27