2015-10-15 | Programnytt

Stjärnspäckad kväll när svenska fotbollshjältar hyllas

Det är dags att hylla och hedra de bästa inom svensk fotboll när årets Fotbollsgala går av stapeln måndag 9 november. Anna Brolin leder den direktsända galan och på plats på scen uppträder Darin och The Fooo Conspiracy.

Måndag 9 november klockan 20.00 i TV4 är dags att hylla och prisa årets svenska fotbollshjältar. Fotbollsgalan direktsänds från Ericsson Globe och en veteran i sammanhanget, Anna Brolin programleder galan för femte gången.

Det blir en stjärnspäckad gala där både den aktiva och den tidigare fotbollseliten hedras och hyllas. På scen uppträder artisterna Darin och The Fooo Conspiracy.

-Något som känns extra kul med just den här Fotbollsgalan är att vi vill hylla gräsrötterna lite extra. Folkrörelsen fotboll. Fotbollen är ett av de bästa verktygen när det kommer till integration, och det kommer också att prägla den här galan, vilket känns extra roligt, säger programledaren, Anna Brolin.

Bland höjdpunkterna under kvällen är prisutdelningen till årets bästa spelare - Guldbollen till bäste herrspelare och Diamantbollen till bästa damspelare. Förra året vann Zlatan Ibrahimovic sin nionde Guldboll och Lotta Schelin sin femte Diamantboll.

Utöver dessa priser kommer flera andra tunga priser delas ut under kvällen. Tittarna får också under programmets gång rösta fram "Årets mål". Fotbollskanalens hederspris delas även ut av TV4 och Svenska Fotbollförbundet.

Du följer allt från fotbollsgalan under hashtaggen #fotbollsgalan2015

För mer information om biljetter: Klicka HÄR:

Senast uppdaterad: 2015-10-15