2015-03-30 | Programnytt

Stjärnspäckat när Welcome to Sweden är tillbaka för en andra säsong

I årets upplaga av den internationella komedisuccén Welcome to Sweden välkomnas ett antal internationella världsstjärnor till ett vintrigt Sverige. Bland andra dyker Neve Campbell, Jason Priestley, Jack Black och Paul Simon upp i nya gästroller, och så även Anja Pärson. I huvudrollen medverkar återigen seriens skapare, Greg Poehler.
- Jag hoppas att tittarna ser fram emot årets säsong lika mycket som jag! Det har verkligen varit grymt kul och spännande att få arbeta med så många talangfulla och duktiga människor, säger Greg.

Bröllopsbestyr, föräldrar som lägger näsan i blöt och fortsatta frontalkrockar mellan två kulturer. När säsong två av Welcome to Sweden tar fart har amerikanen Bruce (Greg Poehler) överlevt den första kulturkrocken med Sverige och accepterat att hans nya liv är här med flickvännen Emma (Josephine Bornebusch). Nu är han redo att ta nästa steg i förhållandet - giftermål. Men, frågan är om Emma är redo. Snart visar det sig att de två har helt olika syn på äktenskap och bröllop, och vägen till altaret blir allt annat än enkel.

- Bruce och Emma har lite olika uppfattningar om det här med att gifta sig. Skillnader mellan svenska och amerikanska traditioner bäddar för väldigt roliga situationer och konflikter mellan både Bruce och Emma och deras föräldrar, säger Greg Poehler.

Andra kända ansikten som återses i serien är Lena Olin, Claes Månsson, Illeana Douglas och Patrick Duffy. Likt förra säsongen kommer också Amy Poehler och Aubrey Plaza dyka upp i gästroller under säsongens gång.

Nya ansikten för den här säsongen är internationella stjärnor som Beverly Hills-hunken och 90-talsikonen Jason Priestley, Hollywoodstjärnan Jack Black och musiklegendaren Paul Simon. De kommer under seriens gång gästspela i roller som sig själva. Det gör även inga mindre än Anja Pärson och Paolo Roberto. Andra nya roller spelas av bland andra Neve Campbell, som i fyra avsnitt medverkar som den nya marknadschefen på Emmas bank, Rachel Mohlin och Kodjo Akolor.

- Det känns väldigt roligt att kunna presentera ett sådant uppställ av medverkande i Welcome to Sweden. Både med en fenomenal svensk cast och internationella världsstjärnor som Neve Campbell och Jack Black, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4.  

Welcome to Sweden har premiär 1 april klockan 21.00 i TV4 och är en samproduktion mellan TV4, Entertainment One Television (eOne), Syskon och Jarowskij. Serien är skapad av Greg Poehler och baserat på händelser i hans liv. Han är också exekutiv producent för serien tillsammans med Amy Poehler, Fredrik Arefalk, Carrie Stein, Josephine Bornebusch, Iréne Lindblad, Lisa Dahlberg och Jessica Ericstam. Johanna Bergenstråhle är producent.

Seriens manus är skrivet av Greg Poehler, Ulf Kvensler, Peter Arrhenius, David Sundin och Bente Danielsson. För regi står Ulf Kvensler, Staffan Lindberg och Lisa James Larsson.

Första säsongen av Welcome to Sweden sändes även i USA på NBC under 2014 och var den näst mest sedda sommarkomedin de senaste 10 åren. Den 19 juli har den andra säsongen premiär i amerikansk TV.

                                                                                                      
Om Entertainment One

Entertainment One är ett ledande internationellt mediebolag som specialiserat sig på förvärv, produktion och distribution av film och tv- innehåll. Bolagets globala nätverk inkluderar Kanada, USA, Storbritannien, Irland, Spanien, Benelux, Frankrike, Tyskland, Skandinavien, Australien, Nya Zeeland, Sydafrika och Sydkorea . Företaget tillhandahåller expertis inom filmdistribution, tv och musikproduktion, familjeprogram, marknadsföring och licenser samt digitalt innehåll. Entertainment One’s nuvarande rättighetsbibliotek innefattar alla mediaformat och inkluderar mer än 40 000 film och tv-titlar, 4500 timmar tv-programmering och 45 000 låttitlar.

Om Syskon
Produktionsbolaget Syskon startades 2013 av Greg och Amy Poehler. Bolaget fokuserar på utveckling och produktion av humorformat för tv med fokus på den internationella tv-marknaden.

Om Jarowskij
Jarowskij är ett av Sveriges största produktionsbolag för TV och det i särklass största inom humorgenren. Jarowskij ligger bakom varumärken som Solsidan, svenska The Office, Parlamentet, Wild Kids, Fångarna på Fortet, Timeout, Extra Extra, Singalong, Roomservice och många fler. Sedan 2004 är Jarowskij en del av den internationella produktionsbolagskoncernen Zodiak Media Group.

Senast uppdaterad: 2015-03-30