2015-03-16 | Programnytt

Succéstart för Ack Värmland – 1,9 miljoner tittare såg premiären

Ulf Malmros nya komedi om livet i värmländska Molkom föll tittarna i smaken. Premiären av Ack Värmland sågs under fredagskvällen av 1,9 miljoner tittare med en tittarandel på 51,9 procent i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år och en rating på 21,2 procent.

Serien med Mia Skäringer i huvudrollen som den värmlandska entreprenören Anette fick ett varmt mottagande i såväl rutan som på digitala plattformar och i sociala medier. Programmet sågs av 1,9 miljoner och hade drygt 130 000 strömstarter i TV4 Play under helgen och på sociala medier var det idel hyllningsrop när tittarna gav sitt betyg. 

- Tack Uffe! Det är fantastiskt kul med både så fina premiärsiffror och den positiva respons som vi fått från tittarna. Roligt att så många föll för den värmlandska charmen, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör TV4-Gruppen.

Ulf Malmros står för manus och regi till serien och i rollerna ser vi Mia Skäringer, Björn Starrin, Ida Hallquist, Johan Östling och Sussie Eriksson. Medverkar gör även Lotta Tejle och Bengt Alsterlind. Nästa avsnitt Ack Värmland sänds fredagen den 20/3 klockan 21.30 i TV4.

Tittarsiffrorna är preliminära från MMS. 

Senast uppdaterad: 2015-03-16