2015-11-13 | Programnytt

Superstjärnan Ellie Goulding till Idol 20 november

En av Storbritanniens största musikexporter, Ellie Goulding, kommer till Idol fredagen den 20 november. Ellie är aktuell med sitt nya album "Delirium".

Ellie Goulding har i år varit en av världens mest framgångsrika artister. Låten "Love Me Like You Do", som är skriven av bland andra Tove Lo och Max Martin, är hittills den mest framgångsrika låten på topplistorna i Sverige. Singeln har passerat sex gånger Platina och har spelats över 400 miljoner gånger på Spotify. Tidigare i år toppade låten den svenska singellistan under fem veckor i rad. "Love Me Like You Do" är även årets mest spelade låt på de svenska radiostationerna.

- Det är helt fantastiskt att få besök av världsstjärnan Ellie Goulding. Vi är oerhört stolta över detta och tror att idolerna kommer uppskatta hennes besök otroligt mycket, säger Clara Ytterborn.

Det nya albumet "Delirium" är Gouldings tredje studioalbum. Albumet har skrivits i Stockholm, London och Los Angeles och innehåller bland annat den senaste hitsingeln "On My Mind", som redan sålt Guld och spelats över 60 miljoner gånger på Spotify.

Den 20 november gästar Ellie Goulding Idol och den 3 mars kommer hon åter till Sverige, då hennes stora Europaturné landar i Ericsson Globe i Stockholm.  

Senast uppdaterad: 2015-11-13