2015-09-04 | Programnytt

TV4 och Nyhetsmorgon startar insamling för människor på flykt

 

Idag startade Nyhetsmorgon en insamling till människorna som just nu är på flykt. Insamlingen sker tillsammans med UNICEF, UNHCR, Röda korset, Rädda barnen och Läkare utan gränser. Dagligen kommer Nyhetsmorgon och TV4 att uppmärksamma flyktingkatastrofen med reportage, direktrapporter, intervjuer och trailers för att samla in så mycket pengar som möjligt till de behövande.

 

 

Behovet av hjälp till flyktingar som nu strömmar genom Europa och över Medelhavet är stort. Enligt uppgift från FN bodde 22 miljoner människor i Syrien. Idag är över hälften av dem på flykt. Fyra miljoner har tvingats fly till andra länder. Många av dessa människor är svårt traumatiserade och många är barn. Kriget i Syrien är den värsta humanitära krisen i modern tid, och många människor behöver hjälp.

Nyhetsmorgon har startat en insamling där alla insamlade pengar fördelas mellan UNICEF, UNHCR, Röda korset, Rädda barnen och Läkare utan gränser. För att stödja insamlingen visas dagligen reportage, direktrapporter, intervjuer och trailers i Nyhetsmorgon och TV4.

- Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt. Aylan, 3, dog i Medelhavet på sin väg mot fred. Han är inte ensam. Läget är akut, hjälp behövs nu. Mycket hjälp, all hjälp, din hjälp. Därför startar vi den här insamlingen tillsammans med fem stora hjälporganisationer, säger Alexandra Forslund, ansvarig utgivare för Nyhetsmorgon.

För att hjälpa:
Sms:a FLYKT till 72 900 för att skänka 100 kronor.
FLYKT50 för att skänka 50 kronor.
FLYKT200 för att skänka 200 kronor.
FLYKT300 för att skänka 300 kronor.

Alla pengar går oavkortat fördelat till UNHCR, UNICEF, Läkare utan gränser, Röda korset och Rädda barnen.

För att skänka direkt till hjälporganisationerna:

UNHCR
http://sverigeforunhcr.se/stod-oss/gava

UNICEF
https://unicef.se/ge-pengar/katastrofhjalp-till-syrien

Läkare utan gränser
http://www.lakareutangranser.se/ge-gava/privatperson

Röda korset
http://stod.redcross.se/skank-valfritt-belopp/

Rädda barnen
http://www.raddabarnen.se/stod-oss/katastroffonden/

 

Senast uppdaterad: 2015-09-04