2015-07-02 | Programnytt

TV4 rekryterar Ebba Kleberg von Sydow

I september tar Ebba Kleberg von Sydow plats i Nyhetsmorgonstudion.– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Ebba till Nyhetsmorgon! Hon och Jessica Almenäs blir ett urstarkt team för våra söndagar. Ebba är en redan etablerad och omtyckt profil med en upparbetad publik på flera olika plattformar, och det är precis så vi vill fortsätta bygga Nyhetsmorgon, som ett ekosystem av innehåll i olika kanaler, säger Viveka Hansson TV4-Gruppens programdirektör för nyheter och samhälle.

Nyhetsmorgon är ett av TV4:s flaggskepp där nyheter och aktualiteter blandas med kultur, underhållning och lättsamheter. I september kan Nyhetsmorgon söndags tittare se fram emot ett nytt ansikte när Ebba Kleberg von Sydow växelvis delar programledaruppdraget med Jessica Almenäs. Ebba blir tillsammans med Jessica en av två fasta programledare på söndagarna.

– Det är ett drömuppdrag, inget annat hade kunnat få mig att ta klivet från SVT. Nyhetsmorgon är en naturlig fortsättning av mitt arbete de senaste åren med direktsändningar, brett tilltal och livsstilsbevakning som engagerar - och så finns ett digitalt tänk som är imponerande. Jag är fantastiskt peppad och glad! säger Ebba Kleberg von Sydow. 

I kombination med programledarjobbet för Nyhetsmorgon kommer Ebba även att fortsätta blogga, nu från www.tv4.se/ebba

Nyhetsmorgon ökar tittandet såväl linjärt som digitalt och under helgerna lockas en allt yngre publik av programmet. Under första halvåret i år har Nyhetsmorgons linjära sändningar ökat antalet tittare med 18 procent på vardagar och 19 procent under helgerna. Under samma period har strömstarterna ökat med 260 procent. Räckvidden ligger under vardagarna i genomsnitt i år på 690 000 tittare per program. Motsvarande helgsiffra är kring 980 000 tittare per program.

Ebba Kleberg von Sydow blir TV4:s fjärde tunga rekrytering inom nyheter och samhälle i år tillsammans med Kalla faktas Nicke Nordmark och Hasse Johansson samt nya Mellanösternkorrespondenten Samir Abu Eid.

Ebba Kleberg von Sydow, 34, är programledare, journalist och författare. Hon har varit musikredaktör för SR P3 samt moderedaktör, reporter och krönikör på Expressen där hon även relanserat Expressen Fredag. Därefter chefredaktör på Veckorevyn och projektledare inom digitala satsningar på Bonnier Tidskrifter. 2010 rekryterades hon av SVT där hon arbetat som redaktör och programledare med produktioner som Go’kväll, Nobel, tre kungliga bröllop, modeprogrammet Fashion, OS-invigning i London samt webbexlusiva program. Ebba är gift och har två barn. I september börjar hon jobba för TV4-Gruppen och Nyhetsmorgon.

 

Foto: Beata Holmgren

Senast uppdaterad: 2015-07-02