2015-03-04 | Programnytt

TV4 rustar digitalt med programsatsningarna Baren och Brynolf & Ljung

Nu lanserar TV4-Gruppen Playsatsningarna Baren och Brynolf & Ljung. Det markerar starskottet för en period av de största digitala satsningarna i TV4 Plays historia.
- Det känns enormt spännande att äntligen prata om våra nya digitala satsningar som påbörjas nu och fortsätter med stor kraft under hela året säger Anton Glanzelius, biträdande kanaldirektör för TV4-Gruppen.

Lanseringen av reality-såpan Baren och magikerprogrammet Brynolf & Ljung är en del av det intensiva arbetet som TV4-Gruppen gör för att satsa mer digitalt.

- Vi vet att många tittare har ändrat sin konsumtion av rörligt material. Därför är det en kul och kreativ utmaning för vår programavdelning att nu få medel till en väldigt offensiv innehållssatsning på starka format för TV4 Play som huvudskalig plattform, säger Anton Glanzelius.

Måndagen den 13 april gör den klassiska dokusåpan Baren comeback. Här kommer Sveriges skönaste dokusåpakändisar tävla i att driva den roligaste pop-up-baren under ledning av Paolo Roberto.

- Jag älskar att Baren är tillbaka, jag älskar att vi fått Paolo Roberto som programledare och jag älskar att vi gör ett knasigt roligt event på tre veckor med sändning dygnet runt, säger Anton Glanzelius.

Den 9 april lanseras också Brynolf & Ljung - streetmagic. De svenska trollkarlarna Peter Brynolf och Jonas Ljung har fått publiken att häpna från flera stora scener världen över. Nu har de kommit hem till Sverigeför att trolla skjortan av svenska kändiseliten.

- Svenska kändisar kommer inte tro sina ögon när de får se så extremt bra magi på nära håll utan att förstå var som just hänt. Brynolf & Ljung är ytterligare en digital satsning där vi hämtar kraft från TV4 linjärt för att sedan låta programmet bli en helt unik satsning för TV4 Play, säger Anton Glanzelius.

Baren har premiär måndagen den 13 april och kommer att sändas dygnet runt i TV4 Play under tre veckor, samtidigt som ett rykande färskt avsnitt varje kväll sänds i TV12 och TV4 Play.

Brynolf & Ljung sänds i TV4 torsdag den 9 april klockan 20.00, ytterligare 6 avsnitt produceras därefter unikt för TV4 Play.

Senast uppdaterad: 2015-03-04