2015-08-31 | Programnytt

Värdefulla dyrgripar och skamfilade loppisfynd i nya Fantastiska fynd

En bortglömd vas, en ärvd tavla eller en dammig ljuskrona. I Sjuans nya realityserie Fantastiska fynd får tittarna chansen att följa allt från antikviteter, konstföremål och moderna designklasser hela vägen, från värdering till ägarbyte. Ibland blir det en god affär för säljaren och andra gånger ett riktigt kap för köparen.

I varje avsnitt av Fantastiska fynd får tittarna hänga med värderingsexperter och handlare i en jakt på fynd och intressanta föremål. Utöver besök och värderingar hos privatpersoner och samlare blir det även loppishäng och inslag om historiska platser och kända designers.

-Det var fantastisk roligt att spela in programmet! Tittarna får lära känna köpare och säljare närmare och föremålen blir mycket mer intressanta när de får en historia. Auktionsvärlden är ganska sluten men nu har vi möjlighet att dela med oss av de spännande historier som i vanliga fall bara värderingspersonalen får tar del av, säger Andreas Zätterqvist, värderingsexpert i Fantastiska fynd.

Personerna som besöks i Fantastiska fynd berättar om föremålets bakgrund samtidigt som handlaren eller experten sätter föremålet i ett större sammanhang och utför en värdering. Under programmets gång auktioneras fynden ut och då återstår att se om förväntningarna infrias.

– Vi utlovar en annorlunda skattjakt i vardagen, där vi får följa värderingsexperter och handlare med öga och passion för tingen och deras rätta värde. En dyrgrip för mig kan vara skräp för någon annan. Efter sommarens inspelningar kan vi konstatera att Sverige är ett land fullt av oanade skatter, Johan Janrell, exekutiv producent för Fantastiska fynd.

Fantastiska fynd har premiär i Sjuan den 9 september klockan 20.00 och sänds i åtta delar.

Experter                                            Handlare
Andreas Zätterqvist                          Hans Malmborg
Staffan Milsten                                 Maria Jernqvist
Ashlee Grissom                                Karin Benjaminsson
Ulrika Di Martini

Senast uppdaterad: 2015-08-28