2015-10-30 | Programnytt

Världsstjärnan Demi Lovato gästar svenska Idol 6 november

Nu står det klart att världsstjärnan Demi Lovato gästar Idol den 6 november. Det blir Demis första live tv-framträdande i Sverige.

Demi är aktuell med singeln "Confident", skriven av Max Martin, Demi Lovato, Savan Kotecha och Ilya Salmanzadeh."Confident" är också titeln på hennes nya album, det första sedan det guldsäljande albumet "Demi". På albumet har hon också jobbat med Laleh, Iggy Azalea och Ryan Tedder. Första singeln från nya albumet, "Cool For The Summer", har redan varit nummer ett på svenska iTunes-listan och har streamats över 101 miljoner gånger.

- Det är en ära att få besök av superstjärnan Demi Lovato! Vi är väldigt glada över att hon väljer att uppträda på den svenska Idolscenen, säger Clara Ytterborn, exekutiv producent för Idol.

Sångerskan, skådespelerskan och tv-stjärnan Demi Lovato slog igenom 2008 i Disney's Camp Rock och fick efter det skivkontrakt med Hollywood Records. Hon har haft en rad singlar som "Skyscraper", "Give Your Heart A Break" och "Heart Attack" och gjorde ledmotivet "Let It Go" till den mest framgångsrika animerade filmen någonsin, Frozen.

Utöver musiken så har Demi även på senare tid medverkat i TV-serierna Glee och musiktävlingen X Factor där hon var domare under två säsonger.

Demi Lovato har över 2 miljarder visningar på YouTube och över 50 miljoner startade strömmar på Spotify bara i Sverige. Hon har över 25 miljoner följare på Instagram, 30 miljoner följare på Twitter och närmre 37 miljoner fans på Facebook.

Senast uppdaterad: 2015-10-30