2016-02-11 | Programnytt

BBC Four köper TV4-serien Modus

Nu står det klart att BBC Four kommer att sända den hyllade serien Modus baserad på succéförfattaren Anne Holts berättelser om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik. Serien var en stor tittarsuccé när den sändes i TV4 under hösten med över en miljon tittare i snitt och har fortsatt att väcka stor uppmärksamhet internationellt. 
- Det här är det bästa som kunde hända och det känns jättestort! Det sätter ribban för hur serien kommer att fortsätta sin internationella resa, säger Josefine Tengblad, dramachef TV4 och C More.

Tv-serien tar fart när Inger Johanne återvänder till Sverige efter att ha arbetat som profiler på FBI. Väl tillbaka blir hennes autistiska dotter Stina vittne till ett mord och tillsammans med kriminalkommissarie Ingvar Nyman tar Inger Johanne upp jakten på mördaren.

- BBC Four fortsätter att leverera det bästa av internationellt drama till sin publik och jag är väldigt glad att vi kommer visa Modus. Serien är skapad av ett oerhört talangfullt team med en gripande handling och intressanta, komplexa karaktärer. Det här är intelligent och underhållande lördagsunderhållning, säger Cassian Harrison, Editor BBC Four.

- Modus är en spännande atmosfärisk thriller med en iskall kärna – det passar perfekt för lördagskvällar på BBC Four, säger Sue Deeks, BBC Head of Programme Acquisition.

- BBC Four är i tv-branschen kända för att köpa det absolut bästa av internationellt drama och har lyckats dra en stor publik till skandinaviska serier på kanalens lördags-slot. Alla dessa har senare gjort stor succé över hela världen. Den prestigefyllda sloten har blivit ett riktmärke för kvalité när inköpare från hela världen letar efter nästa stora non-english-language hit. Vi är överlyckliga att BBC Four har valt Modus till denna slot, säger Jamie Lynn, EVP, Sales and Distribution, EMEA på FremantleMedia International.

I Modus medverkar bland andra Melinda Kinnaman (Mitt liv som hund, Bron säsong 3 och danska serien Örnen), Henrik Norlén (Johan Falk, Arne Dahl, En pilgrims död), Marek Oravec (Captain America: The First Avenger, Fury), Krister Henriksson (Wallander) och Alexandra Rapaport (Morden i Sandhamn, Gåsmamman).

Modus är skriven av den danska trefaldigt Emmy-belönade manus-duon Mai Brostrøm och Peter Thorsboe (Mordkommissionen, Örnen, Livvakterna, The Team). Tv-serien är regisserad av Guldbaggebelönade Lisa Siwe (Bron säsong 1, I taket lyser stjärnorna) och Mani Maserrat (Våra vänners liv, Arne Dahl) och producerad av Sandra Harms, Miso Film Sverige. Säsong två av Modus är under utveckling. 

Senast uppdaterad: 2016-02-11