2016-08-29 | Programnytt

C More och TV4-Gruppen sänder EM-kval i basket

C More och TV4-Gruppen har säkrat sändningsrättigheterna till fyra matcher i herrarnas avgörande EM-kval i basket, som spelas i september. Avtalet innefattar alla fyra matcher i dubbelmötet mot Bosnien och Ryssland och kommer att visas på TV4 Sport/TV12 och digitalt på cmore.se och i C Mores app.

– Med ett spännande EM-kval i basket fortsätter vi vår satsning på att visa våra landslags väg till de stora mästerskapen, där Sverige har chansen att knipa en åtråvärd EM-plats. Vi ser fram emot att kunna visa matcherna både på TV4 Sport/TV12 och på C More, säger Johan Cederqvist, programchef Sport, C More och TV4-Gruppen.

EM-kvalspelet inleds redan den 3 september då Sverige möter Bosnien i Sarajevo. Därefter väntar två hemmamatcher i följd då Sverige först tar emot Ryssland i Uppsala och därefter möter Bosnien i Stockholm. Den 17 september spelas bortamatchen mot Ryssland i Krasnodar.

– Vi räknar med ett stort intresse eftersom det är helt avgörande EM-kvalmatcher i en av världens största sporter. Ryssland är rankade sjua i världen och kommer med Los Angeles Lakers center Timofey Mozgov. Bosnien har två NBA-spelare och ett massivt publikstöd. Det blir en publikfest på Hovet, säger Johannes Wohlert, marknadschef på Svenska Basketbollförbundet.

Så sänds EM-kvalmatcherna i basket:

  • Bosnien – Sverige (Sarajevo) - Lördag 3 september kl. 20:00 i TV12 och C More
  • Sverige – Ryssland (Uppsala) - Onsdag 7 september kl. 19:50 i TV4 Sport och C More 
  • Sverige – Bosnien (Stockholm) - Onsdag 14 september kl. 19:50 i TV4 Sport och C More
  • Ryssland – Sverige (Krasnodar) - Lördag 17 september kl. 12:50 i TV12 och C More
Senast uppdaterad: 2016-08-29