2016-10-27 | Programnytt

Dags för elva modiga juniorer att göra upp i Hela Sverige bakar

Efter förra årets tittarsuccé i Sjuan är det äntligen dags för elva nya juniorer att tävla om titeln Årets junior-hemmabagare 2016. Kristallenvinnaren Tilde de Paula Eby leder programmet och den eminenta juryn består självklart av Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg. Hela Sverige bakar junior har säsongsstart torsdag den 10 november klockan 21.00 i Sjuan. 

- Jag blir så otroligt imponerad över hur duktiga och modiga dessa unga hemmabagare är och hur de kan experimentera fram så goda smaker och samtidigt göra det så snyggt. De är fantastiska och slår mig på fingrarna alla dagar i veckan, säger programledaren Tilde de Paula Eby.

Elva bagare mellan nio och tolv år visar upp sina kunskaper i bakköket där de försöker imponera på juryn Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg. Varje vecka ställs deltagarna inför utmaningar på ett särskilt tema. Precis som i Hela Sverige bakar är det två utmaningar varje vecka – paradbaket och den tekniska utmaningen. I paradbaket gäller det att med stor kreativitet bjuda på sina egna recept och i det tekniska baket få testa sådant de kanske inte har provat att baka förut. Deltagarna bjuds även på flera överraskningar, bland annat kommer Roy Fares att vara gästdomare i ett avsnitt, till juniorernas stora förtjusning.

Varje vecka vinner en av deltagarna titeln ”Veckans stjärnbagare” och två personer får dessvärre lämna tävlingen. Vinnaren får förutom titeln ”Årets junior-hemmabagare 2016” även en resa till New York för ett studiebesök på det välkända caféet Fika.

Hela Sverige bakar junior har säsongsstart torsdag den 10 november klockan 21.00 i Sjuan och sänds i sex avsnitt.

Årets deltagare i Hela Sverige bakar junior:
Anton, 10 år, Borås.
Alexandra, 11 år, Bara
Carl, 12 år, Sollentuna
Alice, 11 år, Göteborg
Lucas, 10 år, Sundsvall
Hanna, 12 år, Stockholm
Noah, 10 år, Klagstorp
Matilda, 12 år, Malmö
Mina, 9 år, Los
Thelma, 11 år, Rönnäng
Wilma, 12 år, Vendelsö

Senast uppdaterad: 2016-10-27