2016-09-21 | Programnytt

Dröm dig hem är Sjuans nya program om bostadsdrömmar

Alla som någon gång köpt eller sålt ett hem vet vilken känslomässig resa det är. I Sjuans nya program Dröm dig hem får tittarna hänga med bakom kulisserna på bostadsmarknaden och följa människor från hela landet som är inne i sitt livs kanske största affär.

Nerverna på utsidan och fjärilar i magen – det känns igen av alla som någon gång bestämt sig för att sälja eller köpa ett hus eller lägenhet. Drömmar och förhoppningar om att hitta det perfekta hemmet eller göra den bästa affären är lika oavsett vem det gäller. I Sjuans nya program Dröm dig hem möter tittarna både privatpersoner och mer kända ansikten som Dominika Peczynski och Peter Siepen som har bestämt sig för att sälja sitt hem. Programmet har premiär i Sjuan klockan 19.30 den 2 oktober och sänds i åtta delar. 

- Det känns roligt att få ge sig ut på en av Sveriges mest omtalade marknader, bostadsmarknaden, i programform. Vi kommer så klart få se både drömmar som går i uppfyllelse, mycket sökande och beslutsångest och inte minst hänga med i den svettiga stressen vid hetsiga budgivningar, säger Susanna Jacobsson, produktionschef på TV4-Gruppen och Bonnier broadcasting.

I det första programmet möter tittarna pr-konsulten Dominika Peczynski som ska flytta ihop med sin partner. Nu ska lägenheten på Södermalm i Stockholm säljas och hon tar hjälp av en stylist inför visningen. Dessutom möter tittarna Tina och Niklas som motvilligt säljer sitt drömboende i Strängnäs för att starta ett nytt liv tillsammans. Och så Anna och Erik i Gävle som måste få sitt radhus sålt så snabbt som möjligt så att de kan fortsätta bygga sitt drömhus.

I Dröm dig hem möter publiken köpare och säljare från hela landet som befinner sig i en känslomässig bergochdalbana med allt från hetsiga budgivningar till avskedet från familjehemmet. Hittills har 80 avsnitt på cirka fem minuter visats i en egen Youtube-kanal. I Sjuan sänds programmet i åtta avsnitt om 30 minuter.

Serien är ett samarbete med Hemnet och produceras av Storyfire.

Senast uppdaterad: 2016-09-22