2016-08-30 | Programnytt

Få en unik inblick i svenskarnas Singelliv på TV4 Play

Hur är det att leva singellivet i Sverige idag? Kanske är det enklare än någonsin att via olika dejting-sajter eller appar swipea höger eller vänster för att hitta den stora och passionerade kärleken, för livet eller åtminstone för en natt? I Singelliv får tittarna lära känna och följa sex singlar som öppenhjärtigt delar med sig av hur det är att leva som singel – med allt vad det innebär. Programmet visas på TV4 Play med start den 6 september.

Singelliv får tittarna lära känna sex singlar från olika delar av Sverige och deras ocensurerade verklighet, berättad av dem själva. I programmet delar singlarna med sig av intima, ärliga och utelämnande historier där de slits mellan stora kval och kriser till livets bästa stunder.

- Jag ville vara med i Singelliv för att det är på riktigt, den nakna sanningen och lite till. I programmet kommer tittarna få skratta med mig, bli ledsna med mig och följa min strävan mot kärlek och bekräftelse att jag räcker till. Där är vi ju alla ganska lika? Jag tror många kommer känna igen sig i sina egna liv, säger Jonas Djurstedt, medverkande i Singelliv.

Under några månader har de dokumenterat sin vardag via sin mobiltelefon. Vad de har gemensamt är att de alla lever som singlar, en vardag som delas av många svenskar. Idag bor var tredje svensk ensam och Sverige har de högsta siffrorna för singelhushåll i världen, enligt SCB.

- De senaste åren har det ju gått från tabu till en självklarhet att använda sig av olika dejtingappar eller matchmaking-sajter för att hitta någon. Jag tror att det är både lättare och roligare än någonsin att vara singel. Det känns som att svenskarna har fått en mer liberal syn på att dejta någon och skaffa sig en partner. Det är en mer jämställd dejtingvärld där tjejer och killar tar för sig på ett helt annat sätt – i Singelliv får vi ta del av deras vardag på ett unikt sätt, säger Joel Bendrik, exekutiv producent.

Här är de medverkande i Singelliv:

Jonas Djurstedt, 22 år, Hässelby (ursprungligen från Västervik)

Cindy Viberg Howell, 24 år, Helsingborg

Deolinda Ramos, 28 år, Hägersten

Sara Haddad, 19 år, Årsta

Kevin Nilsson, 22 år, Örebro

Sofie Lövström 32 år, Stockholm (ursprungligen från Sandviken)

Singelliv har premiär på TV4 Play tisdagen den 6 september, då de fyra första avsnitten släpps. HÄR är en exklusiv snabbtitt på första avsnittet.

Senast uppdaterad: 2016-08-30