2016-01-05 | Programnytt

Här är deltagarna i Farmen 2016

I Farmen 2016 samlas ett färgstarkt gäng som alla antagit utmaningen att leva som man gjorde för hundra år sedan – samtidigt som de tävlar mot varandra och om en halv miljon kronor. Programmet leds av Paolo Roberto och har säsongsstart söndagen den 10 januari 20.00 i TV4. 

Årets farmare är en minst sagt brokig skara av starka personligheter. Här finns Gunvor, en bloggare som hatar att äta kött. Här finns också Ali som helt saknar erfarenhet av farmarliv och som tycker djur är läskiga, samt ytterligare 14 härliga personer som gillar att sticka ut. Tittarna får även återse Farmens folkkära profil Gutta som lär deltagarna hur gården ska skötas. Sammanfattningsvis väntar en ny spännande säsong av TV4:s omtalade dokusåpa, som efter säsongsstart, sänds måndag till torsdag med veckofinaler på söndagarna.

Här är deltagarna i Farmen 2016:

Sofie Pettersson, 28, produktionsledare, Göteborg
Sofie kommer från Skåne men bor just nu i Göreborg där hon jobbar som projektledare på en reklambyrå. Hon är en sportig tjej som tränar både fotboll och innebandy. Sofie har ingen vidare farmarerfarenhet. Om det inte ska räknas att hon hade grodyngel och vandrande pinne som husdjur när hon var yngre?

Camilla Lööke, 26, säljare, Stockholm
Camilla bor sedan några år i Stockholm men är uppvuxen i Falun. Hon har spelat handboll på elitnivå men blev tvungen att sluta pga. axelproblem. Hon är en händig tjej som är bra på att bygga. En egenskap som nog kan vara en fördel på Farmen.

Nina Wahlin, 47, samhällsengagerad entreprenör, Södertälje
Nina är en engagerad och driven kvinna. Hon har bott 15 år i Grekland men har nu flyttat tillbaka till Sverige med sin familj. Nina har jobbat med en mängd olika jobb och bland annat drivit egen butik i Grekland. Nina brinner för kvinnofrågor och är även politiskt aktiv. 

Gunvor Friberg, 25, bloggare, Helsingborg
Gunvor är en rolig tjej från Skåne.Hon hatar kött och allt som har med kött att göra. Hon har inte heller mycket till övers för att gå på dass. En sommar på Farmen kan med andra ord bjuda på en hel del utmaningar för henne.

Pernilla Wallette, 47, artist, Jät
Pernilla är en glad trebarnsmamma från Småland. Hon bor mitt ute på landet med hönsen runt hörnet. Det hon älskar mest är sitt växthus där hon odlar alla möjliga saker. Pernilla är också artist.

Ewonne Eneroth, 63, frilans, Söderhamn
Mångsysslaren Ewonne har arbetat som sjuksköterska, på reklambyrå och drivit egen restaurang utomlands. Hon bor just nu i Söderhamn men har under många år bott på ett torp ute på landsbygden. Hon har stor erfarenhet av djur och gårdsliv så en sommar på Farmen ser hon inga bekymmer med.

Sara-Marie Costa, 27, Kulturarbetare, Malmö
Sara-Marie är en tuff tjej som säger vad hon tycker. Hon kommer från Norrland men bor numer i Skåne. Sara-Marie är en fena på att härma dialekter och står gärna på scen eller framför filmkameran.

Lina Ilar, 22, undersköterska, Falun
Mer dalkulla än Lina kan man nog inte bli. Det finns till och med en dalkullatatuering där om man tittar noga. Linas stora intresse är hästar så Farmens hästar är i goda händer så länge Lina är kvar på gården.

Fredrik Rosenkvist, 26, jurist, Ystad
Fredrik är nyutexaminerad jurist och bor i Lund. I bokhyllan hemma hos honom trängs lagböckerna med en hel hög kattböcker då Fredrik är något av en kattfantast. Hur han hanterar de övriga djuren på Farmen återstår att se då han inte har någon större vana av bondelivet.

Göran Terninger, 66, frilans, Åkersberga
Göran är årets äldste farmare och han har en gedigen meritlista från arbetslivet. Han har jobbat i inte mindre än 8 olika branscher, bland annat som bankman och polis. Farmarlivet har han viss erfarenhet av då han en gång i tiden hade en gård med hästar och kor.

Paul Rosensköld, 55, säljare, Malmö
Snacksalige Paul eller Palle som han kallas kommer från Malmö. Han älskar fotboll och framför allt MFF. Palle jobbar som säljare och då är det är kaffemaskiner som gäller.

Anton Tsvetkov, 29, Sportfiskare, Lenhovda
Anton är en självsäker, energisk kille som har svårt att sitta still. Alltid finns det något att släpa, lyfta eller göra. Allt kan bli till träning för honom. Anton är proffsfiskare och kallas i fiskekretsar för ”Rysken”. Fiskarna i Farmens sjö får huka sig när Anton är på gården.   

Robin Stenberg, 26, modell, Nacka
Robin är en kille som är tatuerad från topp till tå. Han jobbar som modell men har också en utbildning som snickare. Något som kanske kan komma väl till pass på Farmen. Just nu studerar han på Tillskärarakademin i Stockholm.

Hampus Jönsson, 27, kläddesigner, Dalhem
Hela vägen från Gotland kommer Hampus Jönsson. Hampus har ett eget klädmärke och jobbar en med nattklubbar. Han vet också en hel del om höns då han hade egna när han var yngre.

Morgan Lindström, 37, Lastbilschaufför, Örebro
Morgan kommer från Västerås och kör lastbil till vardags. Han är uppvuxen ute på landet och meckade mycket när han var yngre. Morgan är händig och gillar att bygga egna möbler hemma.

Ali Kabiri, 27, Färskvaruchef, Täby
Ali är en rolig kille som gillar att skämta om det mesta. Alis erfarenheter av Farmarliv är så gott som obefintliga och han tycker att djur är mest obehagliga. En sommar på Farmen blir en rejäl utmaning för Ali.

 Singelbilder på deltagarna finns på TV4-Gruppens presstjänst.

Senast uppdaterad: 2016-01-05