2016-09-15 | Programnytt

Här är deltagarna i Hela Sverige bakar 2016

Vad har en konstnär, en nagelteknolog, en säljare och tre studenter gemensamt? Jo, de alla fullkomligt älskar att baka och är några av deltagarna tittarna får möta i Hela Sverige bakar 2016. Nytt för i år är programmet Rickards parad som kommer att visas på TV4 Play direkt efter programmet. Det blir tio veckor fyllda av fantastiska sötsaker, gripande historier och enorm bakpassion när succéprogrammet är tillbaka den 27 september klockan 20.00 nu i TV4. 

– Jag är överlycklig att Hela Sverige bakar snart är tillbaka, det är ett varmt program med mycket hjärta och själ och jag lovar att tittarna kommer älska årets deltagare som kommer att ge massa tips och också häftiga historier. Stora drömmar blandas med magiska bakverk och att programmen i år visas i TV4 är superkul, säger Tilde de Paula Eby.

Tolv begåvade och färgstarka hemmabagare har blivit utvalda för att tävla i alltifrån tårtor till brödbak. Tävlingarna äger rum på Taxinge slott - och vinnaren får förutom den ärofyllda titeln ”Sveriges bästa hemmabagare” dessutom ge ut en kokbok. Programmet leds av Kristallen-vinnaren Tilde de Paula Eby och som vanligt har hon med sig den eminenta juryn bestående av kakdrottningen Birgitta Rasmusson och brödkungen Johan Sörberg. Deltagarna har olika starka historier om varför de började att baka och det blir en känslosam och utvecklande resa för dem. I årets säsong får de medverkande prova på nya och spännande utmaningar i köket och det bjuds på ännu fler överraskningsmoment än tidigare.

– Till den femte säsongen har vi tänkt några varv extra för att göra programmet ytterligare spännande och deltagarna får prova på nya utmaningar och flera överraskningar, säger Tilde de Paula Eby.

En nyhet för i år är programmet Rickards parad där Rickard Söderberg bakar på TV4 Play direkt efter varje avsnitt av Hela Sverige bakar i TV4. Rickard gör en variant av veckans paradbak på hans alldeles egna energifulla och konstnärliga sätt. Samtidigt som Rickard försöker få till sin kreativa och färgsprakande variant av bakverket gästas han av deltagare som bjuder på tips, rolig kuriosa och berättar om hur de har lyckats med kvällens utmaning.

Deltagarna i Hela Sverige bakar 2016:
Ada Booshi, 19 år, student, Göteborg
Axel Andersson, 18 år, student, Örebro
Emma Skarin, 32 år, informationsledare, Vallentuna
Erik Dahlin, 25 år, student och gruppträningsinstruktör, Göteborg (ursprungligen från Arvika)
Erika Lindgren, 31 år, sjukpensionär, Göteborg
Hanna Nilsson, 59 år, arbetsförmedlare, Ängelholm
Ida Karlsson, 33 år, dagmamma, Gnesta
Isabelle Aderheim, 26 år, nagelteknolog, modell och säljare, Vaxholm
Jakob Lövin, 22 år, kock, Båstad
Johan Lundbäck, 26 år, säljare, Göteborg
Linda Gidlund, 44 år, konstnär, Uppsala (ursprungligen från Örnsköldsvik)
Shireen Selfelt, 27 år, account manager, Stockholm (ursprungligen från Skåne)

Följ Hela Sverige Bakar i sociala medier:

Facebook
Instagram 
#helasverigebakar

Programledare:
Tilde de Paula Eby vann tittarnas pris Årets kvinnliga programledare på Kristallengalan 2016 och är även programledare på Nyhetsmorgon på vardagarna. Hon är aktuell som programledare i Dr Mikael & Tilde och har podcasten Läkarpodden. Tilde har också gett ut boken Tiden läker inga sår och lett galor som Tillsammans mot cancer och Polar Music Prize.

Jury:
Birgitta Rasmusson har jobbat på ICA provkök i 20 år och varit med och skrivit Den rutiga kokboken och Sju sorters kakor som är Sveriges mest sålda bok. Johan Sörberg är prisbelönt mästerbagare och bagarlandslagets coach med flera fina utmärkelser i sitt CV.

Femte säsongen av Hela Sverige bakar har säsongspremiär tisdagen den 27 september klockan 20.00 i TV4 och sänds i 10 avsnitt.

Senast uppdaterad: 2016-09-15