2016-12-14 | Programnytt

Kreativitet, fantasi och fingerfärdighet i Sjuans nya programsatsning Superskaparna

I vår har ett nytt fantasisprakande gör-det själv- program premiär i Sjuan. I Superskaparna möts kreativa deltagare i spännande tävlingar där deras skapelser bedöms av en stilsäker jury. Vinnaren kammar hem den prestigefyllda titeln ”Årets Superskapare 2017” och programmet leds av Marie Serneholt. 

Trenden att skapa själv, oavsett om det gäller bakning, pyssel eller hemmafix, är fortsatt stark. Efter succéer som Hela Sverige bakar och Det stora tårtslaget är det dags för ett nytt kreativt skaparprogram att ta plats i Sjuan. I Superskaparna tävlar sju färgstarka deltagare -som älskar att förvandla föremål, pyssla hemma och skapa - om titeln ”Årets Superskapare 2017”. Här testas deras fantasi och fingerfärdighet i olika kreativa utmaningar och det kommer att skapas allt från imponerande takkronor till härliga hundbäddar.

 -          I Superskaparnas värld finns inga kreativa gränser, jag blir så inspirerad av deltagarnas påhittighet! De kommer bjuda på en fantastisk säsong, där vi kommer se otroliga saker växa fram och många saker jag inte sett förut, säger Marie Serneholt, programledare.

I studion finns allt en riktigt kreativ person kan drömma om – från borrmaskiner till sockervadd. Under tidspress ska de tävlande komma på och utföra helt egna och nya idéer som förvandlar ett till synes vardagligt föremål till något unikt och inspirerande. Varje avsnitt av Superskaparna bjuder på två tävlingar, en snabbutmaning och en större och längre utmaning där en deltagare får lämna programmet. En efter en åker de tävlande ut, tills slutligen en av dem står som segrare.

-          Oerhört många tittare skapar själva, allt från små delikata inbjudningskort till fantastiska omgörningar av auktionsfynd, för att göra tillvaron vackrare och mer personlig. Med Superskaparna får de sitt eget TV-program, för lust, för inspiration och för den härliga känslan av att se mästare i arbete, säger Marit Danielsson, kanalchef Sjuan.

Superskaparna har premiär våren 2017. De sju tävlande offentliggörs i samband med säsongsstarten. Juryn som består av Maria Westerberg och Jonas Sandström som kommer att bedöma deltagarnas insatser.

Fakta Jury:
Maria Westerberg
Prisbelönt formgivar, jobbar mycket med recycling
Programledare för barnprogrammet Junk och Junkplaneten
Gjort remake-collection för Indiska
Bedömmer med fokus på:
Det kreativa och skapande
Fantasi och genomförande  

Jonas Sandström
Mångsidig kreatör, kommersiell utvecklare och inredare
Tidigare setts i TV ibland annat Room service, Äntligen Hemma.
Inrett allt från designhotell i Kapstaden skapat Åhléns alla matkoncept sjösatt Mood Stockholm
Bedömmer med fokus på:
Det kommersiella, Trendkänslan, nytänkandet

Senast uppdaterad: 2016-12-14