2016-03-21 | Programnytt

Louise Hoffsten, Nordman och Cleo är några av artisterna i Lyckliga gatans nya säsong

Den 11 april är Lyckliga gatan tillbaka i TV4 för att bjuda på nya spännande tolkningar av både välkända låtar ur den svenska musikskatten och hits ur hiphopgenren. Några av de medverkande artisterna i årets säsong är Louise Hoffsten, Py Bäckman, Håkan "Nordman" Hemlin, Owe Thörnqvist och Cleo, som ska och ta sig an utmaningen att ge en annan artists låt nytt liv. 

- Jag är väldigt glad att jag tackade ja till att vara med i Lyckliga gatan. Det var en så häftig upplevelse. Jag fick lära känna Finess, han är en fantastiskt talangfull kille. Sättet han tolkade min låt Stad i ljus på, och drog parallellen till sitt eget liv och sorg, ja.. jag var mållös, säger Py Bäckman.

Lyckliga gatans första säsong uppstod många känslosamma möten när två artister från olika generationer, genrer och ofta även kulturer träffades för att lära känna varandra och tolka varandras hits. Det visade sig att dessa oväntade möten la grunden för starka historier sprungna ur både likheter och olikheter, och tillsammans skapade de musikmagi med nya spännande låttolkningar. Lyckliga gatan nominerades till en Kristall i kategorin Årets reality 2015.

Nu är Lyckliga gatan tillbaka och det är dags för ett nytt gäng musiker att lära känna varandra och ta sig an utmaningen att ge en annan artists låt nytt liv.

Avsnitt 1: Py Bäckman och Finess
Avsnitt 2: Håkan ”Nordman” Hemlin 
och Cleo
Avsnitt 3: Owe Thörnqvist 
och Keya
Avsnitt 4: Louise Hoffsten 
och Beri
Avsnitt 5: Sylvia Vrethammar 
och Dani M
Avsnitt 6: Richard Herrey 
och Lani Mo

Lyckliga gatans andra säsong startar den 11 april klockan 21.00 i TV4. De två första avsnitten finns tillgängliga på Clipsource.

Se de nya programmen på Clipsource här

Se hela första säsongen på TV4 Play fritt här

Senast uppdaterad: 2016-03-23