2016-09-26 | Programnytt

Malou Efter tio: Temavecka om förlorad barndom

I dag är Malou Efter tio tillbaka i TV4. Malou von Sivers inleder med en temavecka som bygger på hennes uppmärksammade och känslofyllda sommarprat om sin svåra uppväxt och mycket komplicerade förhållande till sin pappa. Publikens gensvar var enormt.

- Jag hade aldrig kunna drömma om det stora gensvar mitt sommarprat fick. Berättelser som liknar min egen har strömmat in till redaktionen per mejl, brev och via vår Facebook-sida. Därför känns det mycket bra att inleda den nya säsongen med en temavecka som fokuserar på barndomen och hur den påverkar oss som vuxna, säger Malou von Sivers, programledare TV4.

Under temaveckan har Malou von Sivers bjudit in ett pärlband av spännande och intressanta gäster, var och en med en unik livshistoria. Malou och hennes gäster reflekterar till exempel över vad vår barndom egentligen gör med oss och hur man använder sin sårbarhet som drivkraft.

- Kan man försonas med en förälder som är död? Måste man försonas för att kunna gå vidare? Det är bara två av de frågeställningar jag pratar med mina gäster om nu i veckan, säger Malou von Sivers.

Under veckan får vi träffa gäster som Sture Bergwall och hans bror. Hur såg deras barndom ut och varför blev deras liv så olika? Dessutom kommer Alex Schulman som berättar om sitt komplicerade förhållande till sin mamma, Jan Guillou har i sin senaste bok skrivit om ondskan och men också om värmen i en pojkes uppväxt och FN-diplomaten Anders Kompass berättar för första gången om varför han blev visselblåsare. 

I dag, måndag 26 september, drar den 22:a säsongen i gång. Varje vardag kl.10.00 i TV4.

Senast uppdaterad: 2016-09-26