2016-03-21 | Programnytt

Marie Serneholt och Morgan Alling leder nya Let's dance junior

Samma drama, glamour och spänning som i stora Let's dance men med hälften så långa tävlande. Let's dance junior är programmet där tio modiga barn lär sig tiodans av jämnåriga proffsdansare. Programmet har premiär den 15 april i TV4 Play och leds av Marie Serneholt och Morgan Alling.

- Det ska bli fantastiskt att se dessa barns utveckling på dansgolvet och få vara med på deras resa. Både jag och Morgan har ju varit med i Let's dance tidigare och vet vad de har att gå igenom för att bli riktigt duktiga, säger Marie Serneholt.

Let's dance junior är TV4 Plays största satsning någonsin och ett helt nytt program för familjen att samlas kring, när man vill. I programmet utmanas tio barn i åldern 10 till 12 år som tillsammans med varsin proffsdansare ska tävla i allt från cha-cha till salsa och tango. Barnen är antingen kända av sig själva, eller är barn till kända föräldrar. De kommer ha programledarna Morgan Alling och Marie Serneholt vid sin sida för att stötta och peppa dem. Under sex veckor får tittarna följa deras förvandling på dansgolvet där de gör allt för att imponera på den hårda men rättvisa juryn Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

I varje avsnitt får de unga talangerna lära sig varsin dans som bedöms utifrån hur de presterar. Varje vecka får två par lämna tävlingen tills endast ett danspar står som första segrare av Let's dance junior någonsin. Ett nytt avsnitt kan ses varje fredag från 17.00 i TV4 Play, med premiär den 15 april.

Deltagarna i Let's dance junior:

Simon Öfvergård, 11 år. Arga snickarens son och dansar med Tilde Backlund.

Jane Nwapa, 12 år. Dr Albans dotter och dansar med Oscar Malmcrona.

Olle Jansson, 12 år. Känd från Wild kids och dansar med Mikaela Rännare.

Julius Jimenez Hugoson, 10 år. Spelar Håkan Bråkan i Sune-filmerna och dansar medJohanna Lindholm.

Ida Hedlund Stenmarck, 11 år. Martin Stenmarcks och Hanna Hedlunds dotter och dansar med Josef Hatem Lindkvist.

Cleo Andersson, 12 år. Känd från Sveriges yngsta mästerkock och dansar med Kaspar Olsson.

Adam Gutniak, 12 år. Spelar Pär Hammar i Tzatsiki-filmerna och dansar med Liya Norrby.

Inez Lindfeldt, 10 år. Medverkar i Sveriges yngsta mästerkock 2016 och dansar med Emil Magnusson.

Charlie Aliaga, 11 år. Josefine Craafords son och dansar med Yasmin Valfridsson Hughes.

Elsa Jelvefors Aro, 11 år. Hasse Aros dotter och dansar med Bagration Borovsky.

Pressbilder finns på TV4-Gruppens presstjänst, press.tv4.se. Programmet spelas in på torsdagar och biljetter finns till försäljning för 70 kr styck från i dag måndag den 21 mars. Se mer info på http://simplesignup.se/event/73935

Senast uppdaterad: 2016-03-21