2016-10-20 | Programnytt

Miljonpublik såg premiären av Syrror och Bonde söker fru

Sjukhusdramatik föll tittarna i smaken! Gårdagens premiär av nya sjukhusserien Syrror sågs av 1 035 000 tittare och hade en rating på 8,3 procent samt en andel på 27,7 procent i TV4:s huvudmålgrupp alla i åldrarna 15 – 64 år. Även böndernas jakt på kärlek i Bonde söker fru engagerade – gårdagskvällens tittarsiffra på 1 440 000 personer är den högsta för säsongen hittills. Avsnittet är säsongens fjärde och hade en rating på 13 procent och en andel på 41,3 procent i samma målgrupp.

Onsdagskvällen i TV4 lockade miljonpublik när bönderna i Bonde söker fru skulle göra sina val till gårdarna och nya sjukhusserien Syrror hade premiär. Bland kvinnor i åldrarna 15 - 44 år lockade serien en andel på hela 37,5 procent.

I Syrror får tittarna följa fyra sjuksköterskor vars liv på sjukhuset kantas av dramatik, spänning och romantik när de tillsammans med sina kollegor tampas med tuffa fall och trassliga privatliv. 

- Magiskt roligt! Att göra en sjukhusserie som Syrror har varit svårt och samtidigt otroligt kul då sjukhusmiljön är en väldigt spännande och tacksam arena för drama. Att få lyfta både starka kvinnliga karaktärer och en yrkesgrupp som förtjänar rampljuset känns coolt och förhoppningsvis har vi genom Syrror lyckats skapa en intressant värld att fortsätta följa, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4-Gruppen. 

Tidigare i veckan förhandsvisades serien för närmare 200 verksamma sjuksköterskor och annan vårdpersonal i Göteborg. Där fick serien hejarop och ett gott mottagande. 

På sociala medier engagerade serien stort med både ris och ros. 

- Det är otroligt roligt med ett så starkt engagemang för serien! Eftersom det är en fiktiv värld vi visar upp så skiljer sig vissa situationer och detaljer från verkligheten, men vi hoppas att seriens starka personligheter och deras händelserika liv på sjukhuset ska fängsla publiken, säger Elin Kvist, exekutiv producent för Syrror på TV4. 

Siffrorna är preliminära från MMS.

Senast uppdaterad: 2016-10-20