2016-10-19 | Programnytt

Passa er fuskbyggare - Anders Öfvergård till TV4

Nu flyttar en av Sveriges mest älskade och engagerade programledare, Anders Öfvergård, in hos TV4-Gruppen. Tillsammans med Martin Timell leder han en ny säsong av det uppskattade och samhällsnyttiga programmet Fuskbyggarna.

- Vi säger varmt välkommen till Anders som med sin passion och sitt engagemang kommer att bli en självklar TV4-profil. Vi är väldigt glada över att få arbeta tillsammans med honom framåt och att han ska leda Fuskbyggarna tillsammans med Martin Timell känns som en perfekt början på detta samarbete, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-gruppen.

Efter flera år som en av Kanal 5:s starkaste programledarprofiler, och Kristallen-vinnare i kategorin Årets livsstilsprogram 2010 för Arga snickaren, är Anders en av Sveriges mest uppskattade och färgstarka programledarprofiler i sin nisch.

- Att ta steget över till TV4-Gruppen känns spännande och inspirerande. Efter åtta fina år tillsammans med kollegorna på Kanal 5 är det dags att ta nästa steg och TV4 är rätt ställe att jobba på när det är dags för nya utmaningar, säger Anders Öfvergård.

Programledardebut i TV4 blir det med succéformatet Fuskbyggarna som återkommer med en sjätte säsong. Tillsammans med Martin Timell, som arbetat med programmets fem tidigare säsonger, ska Anders hjälpa familjer som hamnat i klorna på oärliga byggare.

- Fuskbyggarna är något av ett drömprojekt för mig och det gjorde beslutet extra lätt. Nu längtar jag tills inspelningarna startar. Jag och Martin är taggade på att röra runt i branschen, hjälpa lurade familjer ut ur byggångesten och förhoppningsvis även kunna lära publiken något om fallgroparna i renoveringsbranschen, säger Anders.

Fuskbyggarna sändes första gången 2010 och blev omedelbart en publiksuccé. I den nya säsongen kommer de oseriösa hantverkarna få tampas med Anders och Martins kompromisslösa ifrågasättande. Deras mångåriga byggexpertis kommer till stor nytta när de ska hjälpa drabbade familjer att förhoppningsvis få de hem de drömt om.

Fuskbyggarna spelas in och sänds under 2017. Programmet produceras av Nordisk film.

- Att få leda en ny säsong av Fuskbyggarna tillsammans med Anders känns väldigt bra. Programmet är viktigt och gör skillnad och nu hoppas jag verkligen att de familjer som behöver hjälp tar chansen att söka. Detta är ett program som gör konkret skillnad för de som medverkar, säger Martin Timell.

Ansökningsprocessen startar nu och det går att söka till programmet på TV4.se  

Anders Öfvergård tv-debuterade med programmet Arga snickaren 2009. Sammanlagt har han medverkat i hela 16 säsonger av det både uppskattade och Kristallen-belönade programmet. Innan tv-karriären arbetade Anders som snickare, på reklambyrå och inom krogbranschen där han drev flera framgångsrika restauranger. I det kontroversiella programmet Nybyggarna hjälpte han missbrukare att hitta en väg till ett annat liv och i spin-offen Arga restaurangen fanns det plats för arbetslösa ungdomar att skaffa sig erfarenhet och ett första jobb. 

Senast uppdaterad: 2016-10-19