2016-10-21 | Programnytt

Premiär för alpina världscupen i österrikiska Sölden

I helgen är det premiär för den alpina världscupen med storslalom för damer på lördagen och för herrar på söndagen. Säsongens första alpina tävling körs traditionsenligt på glaciären i Sölden, Österrike. På plats finns Anna Brolin, som i år debuterar som programledare för sändningen som visas i TV12, TV4 och på C More. Vid sin sida har hon kommentatorn Björn Geijer och experten Anders Pärson.

– Det är en lyx för mig som riktig skid-junkie att äntligen få vara på plats i backen. En mer kittlande arbetsmiljö än alpernas svindlande vyer är svårt att hitta och att samtidigt följa världens främsta alpinister är inget annat än ett stort privilegium, säger Anna Brolin, programledare för de alpina världscupsändningarna i TV4, TV12 och C More.

I Sölden ställer Sverige upp med ett startfält på totalt sju åkare med en chans att erövra viktiga världscuppoäng. Damerna tävlar på lördagen och ställer upp med Frida Hansdotter - Norbergs SLK, Maria Pietilä-Holmner-  UHSK Umeå, Kajsa Kling - Åre SLK och Emelie Wikström - IFK Sävsjö. I herrklassen, som tävlar på söndagen, åker André Myhrer - Bergsjö Hassela AK, Matts Olsson - Valfjällets SLK och Kristoffer Jakobsen - Storklintens AK.

– Säsongspremiären i klassiska Sölden ska bli riktigt spännande från svenskt håll, med en blandning av både rutin och yngre talanger på startlinjen. Jag är oerhört peppad på hela den alpina säsongen där vi har ett högintressant VM i St. Moritz i februari och förstås Lindsey Vonns jakt på Stenmarks rekord i antal världscupsegrar, avslutar Anna Brolin.

Så visas den alpina världscup-premiären från Sölden i TV4, TV12 och C More

Lördag 22/10   TV12                   TV4
Storslalom        1:a åket             2:a åket
Damer               9:45                     12: 55

Söndag 23/10  TV12                   TV4
Storslalom        1:a åket             2:a åket
Herrar                9:45                     12: 55

Alla åk visas på avbrottsfritt på C More Sport och går även att streama digitalt på cmore.se och i C Mores app.

Senast uppdaterad: 2016-10-21