2016-03-03 | Programnytt

Premiär för sjukhusserien Syrror i TV4 i höst

I höst startar nya tv-serien Syrror i TV4, ett sjukhusdrama där fyra sjuksköterskor på en akutmottagning i Stockholm står i centrum. Livet på sjukhuset kantas av dramatik, spänning och romantik när sjuksystrarna tillsammans med kollegor tampas med tuffa fall och trassliga privatliv.

- Äntligen! Det här är första gången som vi gör en sjukhusserie i TV4. Syrror är ett vardagsdrama som tar oss rakt in i livets stora frågor – liv, död, kärlek och sorg. Det är en värld som vi hoppas ska beröra våra tittare starkt, och jag hoppas att Syrror ska bli beroendeframkallande, säger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More.

Syrror utspelar sig på akutmottagningen och traumaavdelningen på ett av Stockholms större sjukhus. I serien får tittarna lära känna sjuksystrarna Iris (Celie Sparre), Julia (Marall Nasiri), Malin (Tanja Lorentzon) och Carina (Jeanette Holmgren), både i arbetet på sjukhuset och i deras färgstarka privatliv.

- Med Syrror vill vi ta pulsen på hur vardagen faktiskt ser ut på ett svenskt sjukhus idag. Vi är otroligt stolta över vår fantastiska cast, som alla tar sig an roller som ger utrymme för ett rejält känslospektrum i en serie som kantas av intriger och gripande personöden, säger Josefine Tengblad.

Inspelningarna är i full gång och redan nu är två säsonger med totalt 20 episoder av serien beställda, med sändningsstart i TV4 under hösten 2016. I rollerna syns även bland andra Henrik Norlén (Modus), Anton Lundqvist (En underbar jävla jul), Maria Sid (Så ock på jorden) och Jonas Malmsjö (Morden i Sandhamn).

- Vi är väldigt glada att TV4 valt att satsa på serien och hoppas att publiken ska känna igen sig i vår skildring av det som alla förr eller senare kommer i kontakt med: sjukvården. Tillsammans med våra syrror ska man både kunna skratta och gråta, oavsett vem man är, säger producenterna Jan Blomgren och Anette Brantin på Bob Film.

Syrror produceras för TV4 och C More av Bob Film och för regi står Lisa Farzaneh och Tord Danielsson. Serien baseras på ett format producerat av Yellow Film och TV som distribueras internationellt av Eccho Rights.

Senast uppdaterad: 2016-03-03