2016-06-03 | Företagsnytt

Publikfest på hemmaplan under fotbolls-EM

Svenska Fotbollförbundet arrangerar i samarbete med TV4 – och i samverkan med lokala arrangörer och kommuner en officiell EM-fest runt om i landet. Sveriges EM-matcher kommer att visas på storbildsskärm på utvalda platser.

I Stockholm och Göteborg kommer publika visningar under Sveriges gruppspelsmatcher att visas offentligt tack vare Svenska Fotbollförbundet och TV4.

– Vi har jobbat med att skapa gemenskap för de fans som reser till stora mästerskap för att se matcherna på plats, men vill också vara med och bygga ett starkt engagemang på hemmaplan i Sverige, säger Mikael Jiffer, marknadschef för Svenska Fotbollförbundet.

I Stockholm kommer matcherna att visas på Friends Arena och i Göteborg på Bananpiren. EM-matcherna kommer att visas på storbilds-TV och området kommer att erbjuda mat- och dryckesförsäljning samt aktiviteter för barn. Allt med fri entré.

– För TV4:s del handlar fotbolls-EM utöver all den fantastiska fotboll som spelas väldigt mycket om att kunna skildra den stora festen och gemenskapen för alla dem som följer turneringen här på hemmaplan. Vi vill att hela Sverige ska ha möjlighet att känna sig delaktiga, och det här är ett utmärkt sätt att bidra till det på fler sätt, säger Erik Westberg, sportchef på TV4-Gruppen.

En av Sveriges största eventbyråer, PS Communication, är ansvariga arrangörer på plats i de tre städerna under mästerskapet.

– Vi hoppas på ett par tusen besökare i varje stad under varje match och det känns bra att kunna erbjuda våra samarbetspartners och sponsorer en media- och eventplattform runt om i landet, säger Mikael Jiffer, marknadschef för Svenska Fotbollförbundet.

Både TV4:s och SVT:s Sverigematcher visas på storbildsskärmarna.

För mer information:
Marknadschef Svenska Fotbollförbundet, Mikael Jiffer, mikael.jiffer@svenskfotboll.se , 070-575 86 00
Pressansvarig TV4 Sport, Martin Nersing, martin.nersing@tv4.se , 076-898 85 38 

Senast uppdaterad: 2016-06-03