2016-06-23 | Programnytt

Rekordpublik såg Sverige-Belgien i TV4

2,9 miljoner tittare såg onsdagens EM-match i fotboll mellan Sverige och Belgien i TV4, vilket är den högsta tittarsiffran hittills för Fotbolls-EM 2016 i TV4. 

Tittarsiffran 2 900 000 uppmättes i Sveriges ödesmatch mot Belgien som dessvärre slutade med förlust för Sveriges del. Tittartidsandelen landade på hela 78,1 procent och ratingen på 30,2 procent i målgruppen A15-64. I och med Sveriges sorti ur EM var det också den sista landskampen för förbundskapten Erik Hamrén samt de tre landslagsveteranerna Kim Källström, Andreas Isaksson och Zlatan Ibrahimovic, som tidigare meddelat att Fotbolls-EM i Frankrike blir sista gången de representerar Sverige i landslagssammanhang.

- Vilken match! Dramatik och folkfest när sport är som bäst. Med 2,9 miljoner tittare är TV4 en del av Sverige för både tittare och annonsörer kring stora sporthändelser. Vi känner såklart tomhet efter Sveriges förlust men ser samtidigt fram emot att kunna visa fortsättningen av EM med många spännande och underhållande matcher då slutspelet inleds på lördag, säger Erik Westberg, sportchef, TV4-gruppen och C More.

Under Fotbolls-EM 2016 delas på rättigheterna mellan SVT och TV4 som sänder lika många matcher var, förutom finalen som sänds i TV4. Samtliga matcher går även att streama på cmore.se och i C Mores app, där det även finns möjlighet att se SVT:s kanalutbud.

Senast uppdaterad: 2016-06-23