2016-09-29 | Programnytt

Stark säsongsstart för Bonde söker fru

Hela 1 300 000 tittare bänkade sig för att följa startskottet på årets kärleksäventyr när Linda Lindorff i gårdagens säsongsstart reste land och rike runt för att dela ut kärleksbrev till bönderna. Programmet hade en rating på 12,9 % och en andel på hela 42,6 % (jämfört med 38,5 % förra säsongen) i huvudmålgruppen alla i åldrarna 15 – 64 år.

- Vilken toppenstart! Det är så härligt att se att tittarna längtat och är peppade på att följa böndernas jakt på den stora kärleken, säger Clara Tengbom, exekutiv producent. 

Under gårdagskvällen fick årets nio bönder för första gången ta emot breven från sina friare, och bönderna Per Sundin, Jennifer Erlandsson, Erik Bäckman och Sigrid Bergåkra fick beskedet att det är deras kärlekssommar tittarna kommer få följa på extra nära håll.

Men, nytt för i år är att tittarna har möjlighet att följa samtliga bönder. På TV4 Play sänds Bonde söker fru - Kärlek åt alla där Joakim Torstenson, Nils Oredsson, Andreas Sjöberg och tvillingarna Erik och Oscar Dieden kommer ta jakten på kärlek vidare på egen hand. I programserien får tittarna en unik och nära inblick i böndernas liv, både när det gäller dejtingbestyr och vardagssysslor, där bönderna själva utgår från sin brevhög och bestämmer hur de vill att sommaren ska bli.

I sociala medier har längtan efter programmet varit stor och under kvällen delades idel hejarop, exempelvis skrevs följande på Twitter ”Onsdagskvällarna är räddade #bondesökerfru” och ”ÄNTLIGEN är mitt favoritprogram tillbaka #bondesökerfru”.

Bonde söker fru sänds onsdagar klockan 20.00 i TV4. Nästa vecka sänds programmet där bönderna får träffa sina brevskrivare för första gången på Sundbyholms slott och det är dags för speeddejting.

Siffrorna är preliminära från MMS.

Senast uppdaterad: 2016-09-29