2016-03-16 | Programnytt

TV12 på topp-tio-listan över största svenska tv-kanalerna

 

TV4-Gruppens strategi att bygga TV12 med fokus på film, humor och sport har gett utväxling. Nu ligger TV12 på topp-tio-listan över de största svenska tv-kanalerna. Det innebär att man har tre av landets största kanaler, och att tittartidsandelarna för TV4-Gruppen totalt fortsätter öka.

 

 

TV12 låg på trettonde plats på listan över svenska tv-kanaler under januari och februari 2015, men har under motsvarande period i år passerat såväl Kanal 9, TV10 och Discovery Channel, och avancerat till tionde plats på listan över de största svenska tv-kanalerna, både i befolkningen som helhet och i kanalens säljmålgrupper.

- Vi fortsätter strategin att bygga TV12 som en bred underhållningskanal med fokus på film, humor och sport. Satsningen på junior-VM i hockey samt högklassig svensk humor på prime time har fungerat väl och inneburit en stark start på året, säger Hans Pekkari, kanalchef TV12.

Under januari och februari ökade TV12:s tittartidsandel ökat med 0,74 procentenheter, från 1,43 procent till 2,17 procent, i målgruppen A15-64 år. Det innebär en ökning med 52 procent, och till att TV4-Gruppen totalt fortsätter öka sina andelar. Tittandet har ökat i samtliga genrer som kanalen fokuserar på: film, humor och sport. Bland framgångarna finns bland annat Tiobion – en klassisk långfilm kl 22.00 varje dag hela året – och svensk humor i form av Solsidan och Kontoret. I januari slog kanalen även nytt tittarrekord när 952 000 tittare bänkade sig för att se semifinalen i junior-VM i ishockey mot Finland.

Under våren bjuder TV12 tittarna på SM-slutspelet i ishockey, EM i simning med Bragdguldsvinnaren Sarah Sjöström, fortsatt satsning på svensk humor med bland annat Ack Värmland och Gustafsson 3 trappor. Dessutom är det premiär av FC Nörd tisdag den 22 mars. Här samlas 14 härliga nördar som ska formas till ett fungerande fotbollslag under ledning av bröderna och fotbollslegendarerna Andreas och Thomas Ravelli.

- FC Nörd är hundra procent underhållning och har en charm, humor och värme som kommer att passa superfint med allt som TV12 står för, säger Johan Janrell, exekutiv producent för FC Nörd.

 

Senast uppdaterad: 2016-03-16