2016-04-01 | Programnytt

TV12 sänder allsvenska premiären och Fotbollsmåndag

TV12 satsar på Allsvenskan i fotboll den kommande säsongen med nya magasinet Fotbollsmåndag. Kanalen sänder även premiärmatchen på lördag mellan guldfavoriten Malmö FF och svenska mästaren IFK Norrköping i samarbete med C More.

- Allsvenskan i fotboll har aldrig varit mer intressant och förtjänar ett rakt, rappt och roligt magasin i en bred Tv-kanal. TV12 kan erbjuda allt detta under hela den allsvenska säsongen i nya magasinet Fotbollsmåndag på den klassiska sändningstiden 21.30 på måndagar, säger Hans Pekkari, kanalchef TV12.

Ett sammanfattande magasin om Allsvenskan har de senaste åren sänts i Sveriges Television på måndagar klockan 22.15, men flyttar nu till TV12 och nya sändningstiden klockan 21.30 – närmare slutsignalen i kvällens allsvenska matcher. Fotbollsmåndag har premiär måndag 4 april och kommer förutom TV12 även att sändas i C More, Expressen och på Fotbollskanalen.

Fotbollsmåndag är ytterligare en pusselbit i TV4-Gruppens och C Mores storsatsning på svensk fotboll den kommande säsongen. Samtliga 240 allsvenska matcher sänds i C More, som också erbjuder alla 240 matcher i Superettan. Flera matcher i varje omgång i Superettan sänds också i TV4 Sport, bland annat premiären mellan Varberg och Åtvidaberg på lördag.

Senast uppdaterad: 2016-04-01