2016-05-17 | Programnytt

TV4 mönstrar en rutinerad trupp till UEFA Fotbolls-EM 2016

Den 10 juni är det dags att vända blickarna mot Frankrike då sommarens stora fotbollsfest, UEFA fotbolls-EM 2016, drar i gång. TV4 inleder mästerskapet med att sända hemmanationen och storfavoriten Frankrikes öppningsmatch mot Rumänien. Därefter visar TV4 Sveriges sista och kanske helt avgörande gruppspelsmatch mot Belgien den 22 juni. TV4 stänger sen hela EM-festen med att sända den stora EM-finalen 10 juli. Alla matcher streamas på cmore.se och i C Mores appar.

För alla fotbollsälskare blir sommaren en riktig fest då några av världens bästa fotbollsspelare som Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo och Paul Pogba samlas i Frankrike med sina landslag för att göra upp om den åtråvärda EM-bucklan.

TV4 mönstrar en stark trupp till mästerskapet med några av Sveriges främsta sportjournalister. På plats i Frankrike för att bevaka turneringen finns kommentatorerna Lasse Granqvist, Jens Fjellström, Jesper Hussfelt och Anders Andersson. TV4:s reporter Patrick Ekwall är på plats och punktmarkerar det svenska landslaget. På hemmaplan i Sverige i den nybyggda EM-studion finns Anna Brolin, Hanna Marklund och Olof Lundh som guidar tittarna genom mästerskapet. 

- Vi har lyckats samla Sveriges bästa och mest rutinerade kommentatorer, experter och reportrar. Det finns oerhört mycket fotbollskunnande i det här gänget och TV4:s sammansvetsade studiotrio kommer att guida, inspirera och överraska tittarna ifrån vår nya EM-studio, säger Andreas Odén, exekutiv producent för UEFA fotbolls-EM 2016 på TV4.

TV4 delar på sändningsrättigheterna till mästerskapet tillsammans med SVT. Den 10 juni öppnar TV4 hela turneringen med matchen mellan storfavoriten och hemmanationen Frankrike mot Rumänien, ett Rumänien som inte förlorade en enda match i EM-kvalet. Några av höjdpunkterna i TV4 under mästerskapet är tungviktsmötet mellan Belgien och Italien den 13 juni, Sveriges sista och kanske helt avgörande gruppspelsmatch mot Belgien den 22 juni och den stora EM-finalen den 10 juli från Stade de France i Saint-Denis. Om Sverige skulle gå vidare från gruppspelet sänds Sveriges åttondelsfinal i TV4. Matcherna streamas i cmore.se och i C Mores appar.

Fotbollskanalen storsatsar på mästerskapet och sänder dagligen live och dessutom finns alla mål, höjdpunkter och nyheter samlade där.

HÄR finns det nytagna bilder på studio-trion och kommentatorerna, både gruppbilder och enskilda porträtt. Fotograf för gruppbilden är Pär Bäckstrand/TV4. Fotogaf för de enskilda bilderna är Peter Knutsson/TV4.

HÄR är sändningstider för UEFA fotbolls-EM 2016.  

För mer information:
Kontakta pressansvarig TV4 Sport: Martin Nersing, martin.nersing@tv4.se eller 0768-98 85 38

Senast uppdaterad: 2016-05-17