2017-11-27 | Programnytt

Bli en mästare på såser när och vart du vill - Med Tommy Myllymäki och Köket.se

Det kokar i Köket och nu lanseras matlagningskurser online med några av Sveriges främsta kockar och konditorer. Genom Kökets kurser kan användaren ta sin matlagning och bakning till nästa nivå. Först ut är stjärnkocken Tommy Myllymäki med kursen ”Bli en mästare på såser”.

- För att man ska bli riktigt bra på såser räcker det inte bara med ett bra recept, du behöver förstå såsens uppbyggnad, hur matkemin fungerar och vilka fallgropar du ska undvika, detta kommer jag lära ut i min fond- och såskurs, säger Tommy Myllymäki. 

Kökets matekosystem växer ytterligare. Den 23 november lanseras TV4:s och Kökets första onlinekurs där hemmakockar får chans att ta del av professionella kockars expertis och kunskap och får möjlighet att bli bättre inom matlagning och bakning. Den första kursen har fokus på fonder och såser och är inspelad tillsammans med Tommy Myllymäki i hans egen matstudio.

- Vi har under senaste åren sett ett växande intresse hos konsumenter att utvecklas inom sina intresseområden och verkligen lära sig på djupet. Detta gäller inte minst matlagning och bakning. Vi tror att vår satsning på onlinekurser ligger helt rätt i tiden, säger Fredrik Larsson, affärsutvecklare på Köket och TV4.

Kökets kurser bygger på ett pedagogiskt upplägg som varvar kockarnas kunskap och erfarenheter med övningar. Under åtta videolektioner går Tommy från grunden igenom hur man går tillväga för att lyckas med såser; både kunskapen, tekniken och tillagningen. Användaren får sedan i övningarna praktiskt träna för att utveckla sina färdigheter i köket och bli en mästare på såser. Kursen består sammanlagt av ca fyra timmar video för att verkligen gå på djupet och ge effekt men också för att den ska vara så underhållande som möjligt.

- Ekosystemet Köket växer så det knakar och nu erbjuder vi även onlinekurser som man kan ta del av vart man än befinner sig och när det passar bäst. Att det blev just Tommy och såser i första kursen är ingen slump. Tommy är en av Sveriges absolut främsta kockar och han har länge varit en av Kökets mest uppskattade profiler både genom programmet Kökets middag men även på köket.se. Han har en gedigen erfarenhet och en härlig personlighet som vi tror passar väldigt bra för denna typ av innehåll. Fonder och såser är något som många matintresserade verkligen vill lära sig mer om och därför blir det temat för första kursen, säger Camilla Everberg, affärsområdeschef mat på TV4.

Kurserna finns på köket.se och efter köp har man tillgång till innehållet för alltid så att man kan återbesöka och ta del av hela eller delar av innehållet hur och när det passar bäst.

-Jag tror att själva grejen är att man kan gå tillbaka och se ”Hur var det nu jag skulle göra? Vad var det jag skulle tänka på?” Man kan gå tillbaka till det hela tiden, allt finns samlat på ett ställe och det är ju den stora fördelen. Är du på plats på en kurs så är det ju bara där och då. Här kan du se, lära och upprepa allt flera gånger, menar Tommy.

Under 2018 kommer fler kurser med några av Sveriges främsta kockar och konditorer lanseras. Genom Kökets kurser utökas TV4-Gruppens matekosystem och stärker erbjudandet i sin helhet. Köket ska genom köket.se, programmen Kökets middag och baktips, Kökets box, Kökets favoriter och kurserna inspirera och vara det självklara valet för alla matlagnings- och bakningsintresserade. 

Senast uppdaterad: 2017-11-27