2017-08-11 | Programnytt

Premiär för Småstaden

YouTube-stjärnorna IJustWantToBeCool flyttar in på TV4.

27 augusti har Småstaden premiär på TV4 och TV4 Play. Medverkar gör YouTube-stjärnorna i IJustWantToBeCool, kända ansikten från film och TV samt humorgrupperna Grotesco och Klungan.

Komediserien handlar om den lilla staden Larstad (som Karlstad, fast Lars) där Sveriges yngsta och mest ofrivillige kommunalråd Simon Hoffman får i uppdrag att rädda staden ifrån totalt förfall. Tillsammans med sina vänner märker Simon hur jobben försvinner, människor flyttar därifrån och biografer, restauranger och caféer ekar tomma. Hur ska det unga kommunalrådet klara av denna minst sagt komplicerade uppgift utan varken kompetens eller livserfarenhet?

IJustWantToBeCool är Sveriges största YouTube-komiker och består av bröderna Victor och Emil Beer samt kusinen Joel Adolphson.

– Jag tror detta är något TV4 publiken aldrig sett förut, och är jättetaggad på att se om dom gillar det lika mycket som vi gör! säger Emil Beer som spelar Simon Hoffman.

– Otroligt spännande att försöka koka ner olika humorvärldar tillsammans i en enkel humorpremiss som den i Småstaden. Förarbetet har känts minst sagt lovande och jag har en känsla av att det här kommer bli jävligt bra, säger Crille Andersson, exekutiv producent TV4.

Småstaden produceras av FLX och har premiär på TV4 27 augusti kl 20.30.

Senast uppdaterad: 2017-08-11