2017-05-31 | Programnytt

Så sänder TV4 från Polar Music Prize

Den 15 juni delar H.M. Konungen ut årets Polar Music Prize till Wayne Shorter och Sting i Konserthuset Stockholm. Under kvällen direktsänder TV4 festbanketten på Grand Hotel som gästas av kungligheter, skådespelare och artister. Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson är programledare.
- Jag är stolt över att få vara en del av den här magiska kvällen, säger Tilde de Paula Eby.

I över 25 år, sedan 1992, har några av världens främsta musiker och artisters livsverk uppmärksammats och prisats genom Polar Music Prize. Vid årets ceremoni i Konserthuset Stockholm, där Wayne Shorter och Sting prisas, bjuder bland andra Ane Brun, The Tallest Man On Earth, José Feliciano och Gregory Porter på tolkningar ur deras låtskatt.

Efter prisutdelningen i konserthuset fortsätter kvällen i Vinterträdgården på Grand Hôtel. Det livesända firandet gästas av såväl pristagarna som kungligheter, internationella artister, skådespelare och politiker.

Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson leder tittarna genom kvällen och under banketten uppträder bland andra Esperanza Spalding, Eva Dahlgren, Petra Marklund och Nisse Landgren.

 - Jag är stolt över att vi har Polarpriset i Sverige! Jag är stolt över att TV4 varje år uppmärksammar prisceremonin och pristagarna! Och jag är stolt över att få vara en del av den här magiska kvällen, säger Tilde de Paula Eby.

 - Att få leda Polar tillsammans med Tilde är en av årets absoluta höjdpunkter för mig. Det är en fantastisk kväll med artister, gäster och stämning i världsklass, säger Jesper Börjesson.

Hela prisceremonin från Stockholms konserthus sänds live på TV4 Play från kl.16.15. Därefter direktsänder TV4 från Polarprisbanketten kl.20.00-22.00 och visar glimtar från Konserthuset Stockholm. Sändningarna produceras av Polar Music Media.

Om Polar Music Prize 
Polar Music Prize instiftades 1989 av Stig ”Stikkan” Anderson, en legend i den svenska populärmusikens historia. Stig Anderson var förläggare, textförfattare samt manager för ABBA och hade en nyckelroll i bandets fantastiska framgångar. Polar Music Prize hyllar musikens kraft och betydelse och delas ut till individer, grupper eller institutioner. Polar Music Prize belönar två pristagare för att fira musik i alla dess olika former samt för att betona den ursprungliga intentionen med priset; att bryta ner musikaliska barriärer genom att föra samman människor från olika delar av musikvärlden.

Senast uppdaterad: 2017-05-31