2017-03-09 | Programnytt

Stjärnproducenten tar plats i Idoljuryn

Alexander Kronlund har haft fem stycken topp 10-låtar i USA under 2016 och har jobbat med artister som Ariana Grande, Demi Lovato och Robyn. Nu tar han en av de fyra juryplatserna i Idol 2017.

- Jag är van att sitta i en mörk studio och det känns därför läskigt att kliva ut i någon form av rampljus. Jag kommer nog till en början vara ungefär lika nervös som de modiga sökande ungdomarna som ställer sig framför oss, säger Alexander Kronlund.

Under de senaste 14 åren har Alexander både arbetat och bott i Los Angeles där han jobbat med världsstjärnor som Britney Spears, Justin TimberlakeNSYNCAriana GrandeFifth HarmonyRobyn och Tove Lo.

Han har varit en del av musikhitfabriken Cheiron och jobbar tätt med Max Martin och Shellback. Nu tar han plats i juryn tillsammans med Anders Bagge och Nikki Amini.

- Alexander är ju ett låtskrivargeni som jobbar med de allra största musikartisterna och kommer såklart med en stor kunskap om vad som krävs för att vara en framgångsrik artist idag. Vi är otroligt privilegierade och stolta över att ha med Alexander i Idol 2017, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent, TV4

På lördag 11 mars startar Idols stora auditionturné i Eriksbergshallen i Göteborg.

Låtar av Alexander Kronlund:
https://open.spotify.com/user/tv4se/playlist/1U8AMZPERCEnDh7T4bk08o

Senast uppdaterad: 2017-03-09