2017-09-12 | Programnytt

Tuffaste säsongen hittills i Hela Sverige bakar

Det är dags för fjorton nya hemmabagare att inta Taxinge slott och det väntas en spännande säsong med nya moment. - Det är den hittills tuffaste säsongen, full av överraskningar, känslor och förföriska bakverk, säger Tilde de Paula Eby.

En sjöman, en revisor, en cancerforskare och två gyminstruktörer. Det är några av deltagarna i årets säsong av Hela Sverige bakar där vi får se en härlig blandning av deltagare i alla åldrar. Gemensamt har de alla en enorm passion för bakning och fullkomligt älskar att tillbringa tid i köket. 

- Äntligen börjar nya säsongen av Hela Sverige bakar! Hemmabagarna tar med oss på en smakresa som bjuder på galna utmaningar, spännande smaker, tårar, skratt och allt däremellan, säger Tilde de Paula Eby.

Programmet leds likt tidigare säsonger av tvåfaldigt Kristallen-vinnaren Tilde de Paula Eby och som vanligt har hon med sig den eminenta juryn bestående av kakdrottningen Birgitta Rasmusson och brödkungen Johan Sörberg. De dömer deltagarna varje vecka i ett paradbak samt en teknisk utmaning i bakverk såsom tårtor, sötebröd och munsbitar. Tävlingarna äger rum på Taxinge slott och vinnaren får förutom den ärofulla titeln ”Sveriges bästa hemmabagare” dessutom ge ut en kokbok. I år ställs deltagarna inför en oväntat tuff start då de får reda på att alla inte kommer få plats i baktältet. 

Sjätte säsongen av Hela Sverige bakar har säsongsstart tisdagen den 26 september klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play och sänds i 12 avsnitt.

Deltagarna i Hela Sverige bakar 2017 är:

Bradley Peter, 27 år från Göteborg. Arbetar som cancerforskare.

Carina Svensson, 50 år från Kungsbacka. Arbetar som elevassistent.

Hana Chatila, 27 år från Örebro. Arbetar som apotekschef.

Andreas Hjert, 38 år från Älvängen. Arbetar som kvalitetstekniker.

David Sandberg, 24 år från Göteborg. Arbetar som revisor.

Jennie Everman Thuresson, 40 år från Stockholm. Arbetar som folkhälsovetare.

Monica Björn, 41 år från Sköllersta. Arbetar på gym som instruktör och PT.

Veronika Dahl, 33 år från Älmhult. Arbetar som lärare.

Johanna Strand, 36 år från Tibro. Arbetar som undersköterska.

Fredrik Britz, 26 år från Stockholm. Studerande.

Marcus Österström, 27 år från Umeå. Arbetar som föreläsare i spökhistoria/folktro.

Johanna Bergström, 26 år från Sala. Arbetar som kallskänka.

Nathalie Wästgård, 32 år från Stockholm. Arbetar som sjöman.

Andréa Brändström, 28 år från Jönköping. Arbetar som gruppträningskoordinator.

Följ Hela Sverige Bakar i sociala medier på Facebook och på Instagram  #helasverigebakar

Programledaren Tilde de Paula Eby har vunnit tittarnas pris till Årets kvinnliga programledare på Kristallengalan både 2016 och 2017. Förutom att hon är programledare för Hela Sverige bakar är hon även programledare för Let's dance, Nyhetsmorgon, Tillsammans mot cancer och Polar Music Prize. Juryn består av Birgitta Rasmusson som har jobbat på ICA provkök i 20 år och varit med och skrivit Den rutiga kokboken och Sju sorters kakor som är Sveriges mest sålda bok. Johan Sörberg är prisbelönt mästerbagare och bagarlandslagets coach med flera fina utmärkelser i sitt CV.

Senast uppdaterad: 2017-09-12